Снимка: Булфото, архив

Бившият депутат от ДПС Христо Бисеров отмаря в Гърция. Той се отдал на почивка по плажовете на Бяло море, след като делата срещу него тръгнаха към окончателното му оневиняване. Къщата на Бисеров до Военна академия в София от няколко дни е празна.

"Поне две вечери ми направи впечатление, че е тъмно. Съседката, която живее от другата страна, се познава с жена му Мария. Тя ми каза, че отишли на почивка, доколкото разбрала, на Халкидики", обясни пред "България днес" възрастна комшийка на Бисерови, отлично запозната със случващото се на тихата улица "Хан Омуртаг".

Там се намира скъпарската къща на бившия депутат, известен в махалата като "Бункера". Той е с близо 300 квадрата застроена площ, с изящни витражи, мрамори и затъмнени стъкла. Прозвището си е заслужил заради високите огради.

Още по темата

Съседка обясни, че след като Бисерови заминали, в дома им имало хора през деня, но това били помощниците, които се грижат за почистването.

На 2 юли Апелативният съд в София призна Христо Бисеров за невинен по обвинението за валутно престъпление и че е скрил плащането на данъци в особено големи размери. Магистратите изцяло потвърдиха мотивите на колегите си от Софийския градски съд, които оневиниха ексдепутата в началото на декември миналата година заради липса на доказателства. Остава делото да мине и през ВКС, но юристи предположиха, че там решението ще бъде същото заради калпавото обвинение.

Разследването срещу Бисеров започна в края на 2013 г. и според тогавашните съобщения на прокуратурата, обвиненията бяха към него и доведения му син Ивайло Главинков за данъчни престъпления и пране на пари.

След близо две години той беше изправен пред съда с три обвинения: за неплатени данъци в размер 19 хил. лева, за недеклариране на сделки на валутни ценности и че не е декларирал пред Сметната палата 700 хил. лева по банкови сметки в Швейцария.

Освен за укриване на данъци и валутни престъпления Бисеров беше на съд и за това, че не е подал имотната си декларация пред Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase