Архив: Булфото
fallback

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението във връзка с провеждането на "София Прайд 2016” и организирано протестно социално шествие, съобщиха от МВР.

Утре от 17 ч. в София ще се проведе деветото ежегодно шествие "София Прайд 2016”. Половин час по-късно, от 17.30 ч., е заявено провеждането и на социалното шествие – протест. Уведомителни писма за двете мероприятия са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията.

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаване на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.

В района на Княжевската градина и около НДК, обявени като сборни места за участниците в шествията, ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони. Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.
От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждане на парада и социалното шествие да проявят толерантност към участниците, за да бъде запазена обществената сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

А

преди 7 години

Един виц който много точно описва гей парадите по света :"- Какъв е този шум на улицата, Джон ?- Гей парад, сър - И какво искат ?- Еднополова любов, сър- Е кой им забранява ?- Никой, сър- Тогава защо вдигат толкова много шум ?- Ами ( тук ще перефразирам ) комплексари, сър."

37

Девил

преди 7 години

Буахаха, как всички тук коментират, че парада не трябвало да се проведе и как всички споменавате онзи измислен персонаж (госпот бомб)... Не сте и смешни даже. Трагични сте!

36

ПЕДИГРИПАЛ

преди 7 години

Дали ще го води гей 1 Крас. Кънев?

fallback