Петър Москов. Снимка: БТА
fallback

Въпреки трусовете във Фонда за лечение на деца и смяната на ръководството, последвала зрелищния арест на бившия шеф Павел Александров, няма нито едно дете, чиято документация да не е разгледана на заседание на обществения съвет на институцията. В това увери здравният министър Петър Москов.

В същото време той призна, че фондът няма изградена деловодна система и няма как да се проследи кога е постъпило искането за отпускане на средства, нужни за лечение на малчуган и кога е било обсъдено.

Сега нещата са малко объркани, част от исканията постъпват с писма по пощата, други по електронен път, коментира Москов. Но посочи, че всяко едно искане се докладва на директора на Фонда.

"Организацията не е била достатъчно добра, но се формира ясна, електронна, проследима деловодна система, за да има отчетност и прозрачност и всеки родител да може да провери как се движи преписката на детето му", каза здравният министър.

Иначе Москов се похвали, че през миналата година Фондът е отпуснал 12, 5 милиона лева, докато през 2014 г. бюджетът на звеното е бил 6 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Оставка, мутропоклонник нагъл !За едно БМВ си продаде душата и обрече на смърт стотици болни деца !

13

Anon

преди 7 години

До този които попита защо има най- добрата медицинска помощ и кръв за бандитите- защото имат пари да си платят за услугите и има *** да дадат кръв към кръвната банка. А че повечето деца нуждаещи се лечение в чужбина са пренебрегнати- факт. Децата са много, парите са малко и управлението им е слабо. Ако искаш перфектна медицинска система- бегом в Куба. Северна Корея мисля, че също ги бива. Ама там има други проблеми от екзистенциален характер хаха...

12

Анонимен

преди 7 години

Това е Петьо Очите.

fallback