Снимка: Facebook
fallback

Българските закони не забраняват продажбата и употребата на такива устройства. По тази причина всичко остава в ръцете на квесторите - дали ще съумеят да сгащят и изобличат измамниците.

Oще по темата
Български сайтове предлагат "часовници за преписвачи" с цени, вариращи от 69 до 160 лв. В тях по електронен път се въвеждат и четат впоследствие текстови файлове. Продуктите се рекламират с това, че имат паник бутон, който бързо скрива текста и показва стандартен циферблат. Устройствата не се влияят и от заглушители.

Друг хит на пазара на преписвачите са микрослушалки с телесен цвят, които се поставят в ухото и по тях се диктуват темите. Проблемът при безжичните предаватели обаче е, че модерните университети вече разполагат с мощни заглушители, които блокират радио- и телефонните сигнали.

Преди да ползвате микрослушалката обаче, трябва задължително да си почистите изключително добре ухото. Иначе не работи. Пише го в инструкциите. След се сложи в ухото, слушалката се свързва в буксата за хендсфри на телефона и готово.

Не по-малко находчиви са и някои от аналоговите методи за измама - например отлепяне на етикета на шише с минерална вода, написване на формулите на гърба и повторното му залепяне. Внасянето на вода в залата не е забранено.

Разновидност на този чалъм е да се използва бутилка от кола. Сканира се етикетът и след това се отваря с рhotoshop. Изтрива се текстът за състава и производство и се нанася необходимата информация. След това се сканира, принтира и се залепя като нов етикет на бутилката. Може да се въоръжите с повече бутилки. Така де, кой може да ви ограничи пиенето?! Но все пак не правете малък склад от напитки.

Засечени са и готови написани теми върху празни бели листа, но с невидимо мастило, което можеш да видиш с очила със специални стъкла, неотличаващи се на външен вид от обикновените. Сядаш, вадиш нужната тема и просто преписваш невидимия текст с химикалка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Тестовете разрушиха образователната система.Сега тези, които ги предлагаха се крият за да не отговоарят за последствията.Тестове са въведени вместо конторлни. Децата не са проверявани дали се учат да мислят още от 4 клас.От пети клас децата се изоставят от учителите, като се разчита, че на тест със заграждане ще отговорят дори по математика. Тестът като метод гилотинира нацията.А на тест се преписва дори по лесно(!)Пишовът е "абавггавгда" и замества десетки страници по-рано

13

Александър

преди 8 години

Аз уча в Холандия и тук по време на изпит нямш право да носиш часовник .. така че далеч не е трудно да се реши проблема.

12

Анонимен

преди 8 години

Докато изпитите са за зубрачество (наизустени теми, формули и пр. глупости) ще се преписва. Когато изпитите започнат да са за мислене (тестове, решаване на задача, конкретен проблем и др. под.) преписването ще отпадне от самосебе си.

fallback