Снимка: архив Булфото
fallback

Новият многоцелеви изтребител, който държавата планира да закупи, може и да е втора употреба. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев.

Oще по темата

Преди дни правигелството реши да предложи на парламента три проекта за модернизация на армията на обща стойност 3 млрд. лв.

Става дума за закупуване на нов многоцелеви изтребител, два многофункционални патрулни кораба и ремонт на изтребителите "МиГ-29". 

"В проекта е записано, че става дума или за нов изтребител или за втора употреба", поясни днес Ненчев.

Експертите обсъждат покупката между три варианта: "Грипен", " Юрофайтър" и F-16. Министърът обяви и че ще бъдат осигурени допълнителни летателни часове за пилотите.

"Никога не съм се съмнявал, че имаме възможност да охраняваме сами въздушното си пространство. Не само това, но правим и повече - ще осигурим на пилотите така наречените нальоти", каза още Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

dip BG

преди 8 години

От руската скрап Шопе всичко в Сирия избега с месеци и повече не се и появиха

61

Анонимен

преди 8 години

До ShoppЖопин, защо добавяш ТМ, а не R? Защото ще излезе истинското ти име. Шоп-ар - нещо кал-но и което покрай Коледа... Питай индийците на какво правят британските пилоти със Су-30МКИ!

60

Анонимен

преди 8 години

Ненчев, забрави за комисионите! НЕ МОЖЕ ВТОРА УПОТРЕБА! Въобще не съм сигурен, че ни трябва авиация - имахме си авиация, унищожиха я без въздушни боеве. Ако наистина купуваме нещо ново, по-долу bobo е написал какво.Аз съм за Як-130 -уникален самолет, с който пилотите ни могат да се учат на управлението на всякакви самолети, а може де се използва и за боен. Израелците елементарно ще преработят системата "свой-чужд" и какво от това, че е руски. Евтин,многофункционален. Ако не -италианското копие

fallback