Снимка: Twitter
fallback

Дивите животни съществуват благодарение на фермите на белите хора, в които други бели хора плащат, за да ловуват. Това заяви запаленият ловджия Ути Бъчваров по повод на появилите се тези дни снимки на футболиста Христо Стоичков до отстреляни от него зебра, жираф и други диви животни.

Oще по темата

Според Ути проблемът е, че тези снимки попадат в медийното пространство. "Хората разсъждават така: тези прекрасни и красиви животни, които ние гледаме в зоопарковете и изведнъж Стоичков ги е разстрелял. Повечето от хората не оценяват това, че Христо Стоичков не е отишъл, просто защото някой го е поканил. Той си е платил за това", коментира кулинарът пред Нова тв.

По думите му, ако не съществуват подобен тип ферми в Африка, местното население ще изяде дивите животни. Ути Бъчваров добави още, че подобни услуги предлагат и нашите ловни стопанства.

Ути даде пример още с прасетата, които се отглеждат за месо. "Прасенцето няма никакъв шанс. Докато тези животни имат", коментира той.

Стела Райчева от Animal Rescue пък заяви, че с появилите се снимки Христо Стоичков е показал на цяла една нация колко е безчувствен.

"Това е човек, който всички обичаме. Той ни е донесъл толкова радост, колкото никой друг. Този човек има достъп до всички радости и веселия", коментира тя и обясни, че ако на лова се гледа като на спорт, трябва да се знае, че в спорта обикновено има двама души, които са съгласни да спортуват.

"В лова това не е така. Това е проява на върховна селяния", категорична бе тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

dp

преди 8 години

До тоя с многото "до" отговори в защита на "лова".Приятел, лов е, когато убиваш за да нахраниш себе си и семейството си или да се/ги защитишот навъдили се много хищници в района ти.Това за което става дума тук е чиста проба садизъм, убиване за удоволствие. Не е лов.А приказките ти как това се практикувало от "хора с висок статус" освен жалки са иглупави. Бедните садисти просто не могат да си позволят да правят същото, процентноторазпределение сигурно е еднакво.

202

До 242

преди 8 години

Няма как лова на жираф да е убийство - пак се обърни към дебелите книги! Удоволствие и парадиране очевадно има, то е породено от ценния ловен трофей. Никой ловец не отива на лов с мисълта да изтезава дивеча, той отива защото самия лов му доставя удоволствие. Ние като вид сме ловували през цялото си съществуване, това е дълбоко заложено в нашето ДНК и ние ще продължаваме да го правим.

201

До 241

преди 8 години

Човек за да има висок социален статус, значи притежава определени качества, така тези хора винаги са добър пример. Относно садизма - в дебелите книги които ти очевадно не си отварял, а трябва, трябва доста да наблегнеш там, пише че садизма е изпитване на удоволствие от упражняване на насилие върху човек, дебело подчертавам човек. Когато острелваш животно, това не е садизъм, а нещо безкрайно естествено, все е едно питаш лъва защо ловува антилопи и да смяташ това за нещо ужасно.

fallback