Снимка: Наке Батев
fallback

Не българка, а албанка се оказа туристката, която едва не уби лебед край Охридското езеро, опитвайки да се снима с него.

Oще по темата

Това уточни пред "България Днес" Огнен Степенович, редактор от македонския вестник "Вечер". Вестникът пръв разпространи снимки на дърпащата лебеда жена.

Малко по-късно македонски и британски медии написаха, че туристката е българка и полицията я издирва.

"Получило се е огромно недоразумение. Когато ние от "Вечер" пуснахме информацията, никъде не сме писали, че жената е българка. Докато фотографът ни е снимал, наоколо е имало групи туристи от България и Албания. Понеже не бяхме сигурни откъде е жената, написахме, че е от съседна страна. После разбрахме, че е албанка, но междувременно - неизвестно по какви причини, другите медии бяха решили, че е българка", обясни Огнен Степенович.

Той допълни, че лебедът Джорд въпреки преживяната тежка травма на крилото си ще се възстанови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

tihiik

преди 8 години

До АнонименСмехотворно е всичко друго , но не и случилото се на лебеда! А медиите не будят никакъв смях,но страх!!ТРАГИЧНО Е ВСИЧКО ТОВА,КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО , А И ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ НАВСЯКЪДЕ!!ТОВА Е СТРАШНО,ЛУДО И ДРАМАТИЧНО!!НЯКОЙ ДРУГ ДА МУ СЕ ПОВДИГА ВЕЧЕ ОТ ОБЩАТА МРЪСОТА??ЗАРАДВАХМЕ СЕ,ЧЕ НЕ БИЛА БЪЛГАРКА?...БОЖЕ МИЛОСТИВИ!...А,НА КОЛКО ПО-НЕЧОВЕШКИ ЗВЕРСКИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА КЪМ ЖИВОТИНКИ СТАНАХМЕ СВИДЕТЕЛИ У НАС И ТО ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ТРИ ГОДИНКИ??...ОТ БЪЛГАРИИИ!! А ЗА АЛБАНСКАТ

64

Кикс

преди 8 години

До Анонимен "Това дали е българка или албанка няма никакво значение..."Напротив! В последните 20-тина год. чуждите медии постоянно облъчват читателите си с негативна информация за българите като съответно формират отрицателни асоциации към нас като народ! Не че нямаме трески за дялане, но обрисуването ни като тъмни балкански субекти не е обективно и не трябва да го допускаме!

63

Анонимен

преди 8 години

Това дали е българка или албанка няма никакво значение, де_би_ли се срещат сред всякакви народности. Тази ако бях я видял там на място ,щеше да яде шутове

fallback