Снимка: Наке Батев

Нечуваната жестокост, проявена от българска туристка в Охрид, убила лебед заради снимка, стигна и до английските медии.

Историята беше публикувана в "Sun" под заглавие: "Какво им става на хората? Сега лебед умря, след като туристка го извлече от езеро, за да си направи селфи".

Случката беше отразена и от "Daily Mail", а заглавието там е: "Лебедът, който умря заради снимка. Туристка уби птица като я извлече от езеро, за да може да позира с нея".

"Жестоката туристка е заснета с лебеда край бреговете на Охридското езеро, позирайки с него преди да го захвърли безсърдечно на земята. След като неидентифицираната жена се позабавлявала, тя оставила крилатото създание да умре само на плажа", отбелязват потресените медии на Острова.

"Sun" се диви на българка: Да убиеш лебед за селфи!

Припомняме ви, че историята с българката се разигра  на 4 март на Охридското езеро, а сцените с лебеда са запечатани от фотографа Наке Батев, който случайно успява да заснеме видяното.

"Бяха събрани жени туристи и тя просто го дръпна от водата, за да се снимат. Беше само заради снимката", коментира Батев пред македонските издания.

По думите му жената първо хванала птицата за врата, а после и за крилото.Свидетелите били шокирани.

Батев разказва, че започнал да говори на туристката на английски. Малко след това чул, че нейна приятелка ѝ казвала да го пусне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase