Снимка: архив, Булфото
fallback

Евродепутатът патриот Ангел Джамбазки заяви, че учебниците ни трябва да са част от възпитанието по родолюбие на българските деца.

"Това обаче няма как да стане с тези непрекъснати размествания. Не говоря само за учебните материали по история, а за тези по литература, по музика. Всичките", коментира той пред БНТ.

Oще по темата
27 яну 2016 13:22
203

По думите му, това, което е преляло чашата на общественото недоволство, са немотивираните премествания от предмет в предмет, от история в литература, от литература в история.

Според Джамбазки има фалшива политическа коректност от хора, които получават стимул за това от турски фондации.

"Не можем да отричаме фактите, такива каквито са били. Турция се опитва да пренапише историята си и налива много средства за това. Те се опитват да преиначат фактите. За какво османско наследство говорим? Турското робство е най-голямото нещастие в българската история. Това няма как да отречем и пренапишем. Единственото наследство, което ни е останало от Османската империя е външния клозет. Това е.

Тези пет века са най-черните за България. Според мен само оставката на Тодор Танев няма да реши проблемите. Трябва да се стигне до дъното и да видим кой пише тези учебници и се опитва да подменя нашата история", категоричен беше Джамбазки.

Той настоя, че право на министър-председателя е да реди своя кабинет. Съпредседателите на Патриотичния фронт са били информирани за решението за освобождаването на Тодор Танев от поста просветен министър.

"И Колчо Слепец видя, че Турция организира тези бежански вълни и се опитва да изнудва Европейския съюз. Ние от ВМРО твърдо настояваме да се построи в най-кратки срокове оградата по българо-турската граница. Не изключвам вариант и да се затвори границата. В България не трябва да допуснем това, което стана на гарата в Кьолн", настоя евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Одрин и българите

преди 8 години

През първата световна война българската авиация за първи път в историята на човечеството бомбандира Одрин .3000 човека ,предимно жени ,деца и старци загиват от глад и студ........Но в Одрин ни посрещат радушно и не таят омраза и злопаметност

94

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДо 113 може би турците първи са измислили първите външни тоалетни но в русия и до ден днешен се ползват външните тоалетни без канализация

93

Анонимен

преди 8 години

До Дишо125 а по олимпиадата в сочи за гостите на луксозните хотели бяха ги направили вътрешни тоалетни с цокало но общи и без заграждения по стара руска традиция, те комунистите нали всичко им е общо, тоалетни, кухни, бани...

fallback