95

Одрин и българите

преди 8 години

През първата световна война българската авиация за първи път в историята на човечеството бомбандира Одрин .3000 човека ,предимно жени ,деца и старци загиват от глад и студ........Но в Одрин ни посрещат радушно и не таят омраза и злопаметност

94

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДо 113 може би турците първи са измислили първите външни тоалетни но в русия и до ден днешен се ползват външните тоалетни без канализация

93

Анонимен

преди 8 години

До Дишо125 а по олимпиадата в сочи за гостите на луксозните хотели бяха ги направили вътрешни тоалетни с цокало но общи и без заграждения по стара руска традиция, те комунистите нали всичко им е общо, тоалетни, кухни, бани...

92

Дишо

преди 8 години

В Русия съм виждал такъв клозет пред 5 етажен жилищен блок и сутрин се редят на опашка с поставени ръце между краката и тропат,особено жените и децата. Разликата е,че там беше с дървена врата а на снемката е със завеса.

91

Хаа

преди 8 години

Какво наследство бре, в Турция и сега има селища дето и толкова нямат. Имам съученик турчин, дето избяга в Турция и ми е разправял, че надолу по Анадола е кошмар. Ходят по нужда с една мотика около къщата, смърдяло по селата, живеят като в кочини. Да не се бърка европейска Турция с тази надолу.

90

Горан

преди 8 години

Във външният нужник всъщност няма нищо лошо! Това всъщност си е химическа тоалетна!

89

До 117

преди 8 години

Човека с компютъра избяга от българския клозет и се настани в САЩ!Тази територия е прокълната.

88

Анонимен

преди 8 години

Факт е, че Турция е архиврагът не само на България, но и на цяла Европа. Турция е олицетворение на всичкото зло, което може да сполети една държава и един народ, бих казал дори - една цивилизация. Със външна тоалетна или без, това е истината.

87

Smurf

преди 8 години

Явно според Джамбазки преди турското робство българските селяни са имали вътрешни тоалетни и бани с топла вода и облицовани с италиански керамични плочки

86

Анонимен

преди 8 години

Както винаги, г-н Джамбазки е безпределно ясен и много прав.

85

БИЛ ИСТОРИК

преди 8 години

До До Историк и ЕлемагКАЖИ НЕЩО И ЗА МЕТРОТО ПО ОНОВА ВРЕМЕ

84

Анонимен

преди 8 години

vseki den ubiistva i grabeji vzrivovehorata veke izperkohaa vie tam samo provokacia i piasak v ochitepatriot bili-merzavtsi......

83

Анонимен

преди 8 години

Турчин е измислил външния клозетБългарин е измислил компютъра

82

Цецо

преди 8 години

По кротко бе джамбазе, прав си. АМА КАТО ЕВРОДЕПУТАТ я да видим през кой период от историята ни Б-я дава най-много жертви. Стотици обезлюдени села, обрана държава, замряло земеделие, стотици хиляди млади българи роби на запад, високи данъци, мизерно здравеопазване, убийства, престъпност безнаказаност и т.н. и т.н. Кое робство е по тежко - Турското или преходното българско? Като са учили от по-патриотични учебници та сегашните ни управници до по-добро ли докараха страната ни?

81

До Анонимен 113

преди 8 години

Мечтай си да стане турско. Тая няма да я бъде.Ако ти е нужно турско присъствие, имаме си наше население с турско самосъзнание. Не знам дали сред тях има автентични турци или всички са потомци на ислямизирани българи, но те могат да останат тук, защото от векове живеят на българска земя и са си европейци по бит и по начин на мислене. Ако някой много иска да живее в турска държава, тя е съвсем наблизо - достатъчно е само да прекоси границата. Но да не си прави сметки, че и тук ще стане турско.

80

До Историк и Елемаг

преди 8 години

В Арбанаси санитарните помещения са по-изискан, там все пак са били летните вили на средновековната търновска аристокрация.Там има по две тоалетни вътре в старинните къщи - мъжка и дамска, като всяка една от тях е направена така, че човек да я ползва седнал. В тоалетната се влиза през помещение, което служи за баня.Четете, бре!

79

Анонимен

преди 8 години

съгласен съм със статията

78

До Историк и Елемаг

преди 8 години

Преди османското нашествие София има канализация, която минава под каменната улична настилка. Тоалетната, която се намира вътре в дома е свързана с общата канализация посредством каменни улеи. Турците съсипват уличната мрежа с пресечки под прав ъгъл и създават системата на кьорсокаците. Канализацията отива по дяволите и се разкрива едва в наше време чрез археологически разкопки.В традиционната родопска къща тоалетната е на втория етаж с отходна тръба с правоъгълно сечение, направена от дъски.

77

бебо

преди 8 години

Външния клозет се казва ***,за сведение на коментиращите !

76

Държава уником

преди 8 години

Познайте коя държава е външния клозет на Европа?Държава която е била около 700 години под чуждо влияние.Държава в която и гарги не кацат.Държава в която хората оцеляват с 450 лв заплата и 150 лв пенсия.Държава в кавички!