Снимка: БТА, архив
fallback

Просветният министър Тодор Танев призна, че ще има корекции в екипа му заради скандалите с учебните програми за 2-6 клас.

Oще по темата
27 яну 2016 13:22
203

Той не посочи име, но уточни, че става въпрос за човек от най-близкото му обкръжение - политическия кабинет.

Затова и в понеделник свиква заседание на политическия си кабинет, за да се вземе решение кой каква отговорност да понесе и за какво.

"Решението ще го вземем колективно", отсече Танев след среща с депутатите от ПФ.

Той уточни, че иска на заседанието да бъде отговорено на някои въпроси, свързани с това дали е имало лобиране в полза на някои издателства.

Засега обаче заместникът му Ваня Кастрева, която отговаря за средното образование, остава на поста си.

Танев припомни, че заместник-министрите по закон се назначават от премиера и министър няма възможност да се освобождава от тях.

"Ние сме един екип", каза той и добави: "Когато се види това, което правим и не получи обществена подкрепа, каквато търсим, тогава може да се мисли за мои писма до премиера за нея".

"Поемам на ръчно управление въпроса с учебниците, имам един месец и нека тогава съдим дали съм направил добре. Не съм Киряк Стефчов, имам род, шест поколения в един и същи гроб и всичките са били патриоти. Това са ми първите седем години. Въпросът е, че трябва да го направим по европейски", отсече Тодор Танев.

Той добави, че е склонен да удължи срока на общественото обсъждане на учебните планове, ако се окаже, че този от един месец е недостатъчен.

Според него удължаването на срока няма да се отрази на печата на учебниците, защото има време.

Просветният министър съобщи, че вероятно ще предложи комисиите, които ще утвърждават учебниците, да бъдат избирани на случаен принцип от един пул, който е предварително тестван за това какви връзки - "тайни или явни, чрез подставени лица или директно с издателства, има".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 4 месеца

Просто Турция води ужесточена пропаганда за да прикрие всички следи ОД своите зверства които е сътворила над България Арменци Гърци Украинци Сърби Хървати Босанци Кюрди и днес притиска България защото е слаба но това време одмина и сега светът е повече убидинен и информиран ОД колкото си мислите и при една война светът ще се убедили и Турците ще ги изтрият ОД картата защото светът не е забравил чудовищните им зверства изнасилвали малки момиченца пред учите на техните родители изкормвали са бреме

54

Анонимен

преди 4 месеца

Абе вие ненормални ли сте ве тоя интернет ви е изпил мозъците има милиони документи за зверствата на Османците чак до ушите на Китай са стигнали нечуваните зверства които са сатворили затова ли всички предсказатели са предсказали че Турция ще я изтрият ОД картата защото тоя народ не е угоден във очите на Бога зверствата им са 100 пъти по големи ОД това което е направил Хитлер такъв голям харам имат че дори Бог не ги иска на тая земя

53

наблюдател

преди 8 години

По гнусно престъпление от това на Кастрева и подобните и няма.Тоя път парите са лири,"ама османски".Ей, че *** се извъди.На тая службите трябва да и проверят всички сметки и имотно състояние.И не само на нея.Оная дето преди години написа, че не е имало Баташко клане трябва да я съдят за държавна измяна.

fallback