55

Анонимен

преди 4 месеца

Просто Турция води ужесточена пропаганда за да прикрие всички следи ОД своите зверства които е сътворила над България Арменци Гърци Украинци Сърби Хървати Босанци Кюрди и днес притиска България защото е слаба но това време одмина и сега светът е повече убидинен и информиран ОД колкото си мислите и при една война светът ще се убедили и Турците ще ги изтрият ОД картата защото светът не е забравил чудовищните им зверства изнасилвали малки момиченца пред учите на техните родители изкормвали са бреме

54

Анонимен

преди 4 месеца

Абе вие ненормални ли сте ве тоя интернет ви е изпил мозъците има милиони документи за зверствата на Османците чак до ушите на Китай са стигнали нечуваните зверства които са сатворили затова ли всички предсказатели са предсказали че Турция ще я изтрият ОД картата защото тоя народ не е угоден във очите на Бога зверствата им са 100 пъти по големи ОД това което е направил Хитлер такъв голям харам имат че дори Бог не ги иска на тая земя

53

наблюдател

преди 8 години

По гнусно престъпление от това на Кастрева и подобните и няма.Тоя път парите са лири,"ама османски".Ей, че *** се извъди.На тая службите трябва да и проверят всички сметки и имотно състояние.И не само на нея.Оная дето преди години написа, че не е имало Баташко клане трябва да я съдят за държавна измяна.

52

Радецки

преди 8 години

До сюлейман - Не помниш ли как дойдох на Шипка едно време, и ти бръкнах дето слънце не те грее? Е, подготвяй се, понамажи се малко да не боли чак толкова. Виж колко съм човечен !

51

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 55Със знака *** е скрита думата ГЯYP - неверник, прозвище, след което е следвало нещо по-физически осезаемо. А така е било наричано християнското население на територията на България. Но това са дребни подробности, те нямат отношение към робството. Робство не е имало, само ГЯYPИ...

50

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 54Твоите прадеди, разбира се, че не са били РОБИ, те са били поробители. Или в най-добрия случай КИРЯК СТЕФЧОВЦИ. Гордей се, с това че си бил ЧАСТ, но НЕ ЦЯЛО.

49

Анонимен

преди 8 години

До вики А, тя е в Британия за 5 дни, на обмяна на опит, финансирана от "Cravaria versus Bulgaria" Така каза велик историк по БТв тази сутрин,докато ни убеждаваше че баш турско робство не е имало, но и "съжителство" не било правилно. Само не се разбра "робство" имало ли е или ДА, но трябва да се нарича "османско". Май за да не комплексираме комшиите, щото турското робство си е като всички робства - РАЯ, *** с всичко произтичащо. Зер, и в Рим е имало роби с дюкяни. Дори теляци е имало!

48

Анонимен

преди 8 години

.ЕСТЕСТВЕНО,че не е имало Турско Робство...И това го знае всеки ,който има елементарни познания,култура и чест....Моите прадеди не са били РОБИ,а са били в състава на една Империя....Това е истината,която бе изкривена и е крайно време това да излезе наяве...Че терминът СЪЖИТЕЛСТВО е неуместен-това е пределно ясно...Това което трябва да се учи е че: 500 години Българите сме били част от Османската империя,но сме запазили своите традиции и самосъзнание,и сме успели да възродим собствена държавност

47

Анонимен

преди 8 години

До Мюслюм ШебекЕ, как става тая работа? Османската империя по твоите изключително верни и логични, а освен това и научнообосновани сведения, излиза, че сама себе си е завоювала. А има ли народност "ОСМАНЦИ", или "ОТОМАНЦИ"? Щото империалистите-ятаганаджии са величаели и като"ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ". Ама турците на рояци са завоевателите - просветители, носещи висока култура, допълнително облагородяваща ОТОМАНПЕРИЯТА. *** може и да се пренарече "Ердоганска империя", както е ръгнала манията

46

Анонимен

преди 8 години

До Мюслюм ШебекА къде е афиширано робството като институция, ако обичаш? Какъв високо научен термин "робство като институция"! Дали пък не имало "Министерство на робуването", "Агенция по експорт и импорт на роби от Африка, Азия и Атлантида", "Съвет по правата на робите", "Арктически комитет за защита правата на робите", "Школа за обучение на роби за ключови знания". Ех, дървени философи, просто е имало различни средства и различни степени на обезправяване на покорени с меч хора - т.е. РОБСТВО!

45

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Има съществена разлика в семантичен аспект между понятията "РОБСТВО" и "ТУРСКО РОБСТВО". По-просто казано, те не са идентични едно с друго, но тази разлика се игнорира от БЪЛГАРОФОБИТЕ и така вадят от десет кладенци вода, че у нас не е имало робство, ДА АМА НЕ, имало е "ТУРСКО РОБСТВО".

44

Анонимен

преди 8 години

До gerbist-evroatlantisТи си "образУвание", неграмотнико!!! Има една римска поговорка "Обущарю, не по-горе от обувката". Къде се буташ, като не си завършил и началния курс? Коментирай неща, за които имаш представа.

43

Недостойно е!

преди 8 години

Министърът готов на всичко, само да не стане от стола си! Сега запя, че е имало робство и родът му бил стар и патриотичен. Вън от правителството, безличен и вреден чиновнико! А за останалите хубавици и хубавци да се установи какви връзки имат с разни фондации и фондацийки, стремящи се да заличат националното ни съзнание, откъде получават пари, кой ги насърчава да посягат на най-свидното ни в историята и литературата Не може всичко това вече 25 години да е случайно! ***, срам ни е за вас!

42

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 10Като си станем федерация с комшиите, кво ти пука. И за тях добре - стават европейска държава, и за нас добре - връщаме се преди 150 години - султанът се грижи за нас, не сме роби а съжители, и както каза приблизително оня историк - museum boss - Дж. Вашингтон си чу.кал 4-те робини-нerъpkи и имал деца от тях, значи това е робство. Логиката: при нас българките не са ч.укани и завличани в харем щото са робини, а от уважение, значи ТОВА НЕ Е БИЛО РОБСТВО! Аферим, перенде ефенди!

41

Анонимен

преди 8 години

Какво стана с протеста в София или Борисов е заповядал на всички медии пълно затъмнение !

40

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 18Този си прилича на гербер, но е от реформаторския ***.

39

Мюслюм Шебек

преди 8 години

Но заробване е имало,особено по време на завладяването ни.В мюсулманските общества е имало роби,това не може никой да го отрече,макар,че самия пророк е освободил робите на първата си жена Хатиджа веднага след като се оженил за нея!Явно са намерили вратичка в шериата за да притежават роби.Робията е произтичала от многобройните данъчни тегоби,и начините за тяхното събиране,а също така и от администрирането на отделните селища и области в империята.

38

до Мюслюм Шебек

преди 8 години

Ти в час ли си за какво робство става дума,а? Или си чел само "Чичо Томовата колиба"! Не дразни хората с твоя посредствен умствен багаж...

37

Големанов

преди 8 години

До gerbist-evroatlantisТакива продажни шyшyмиги като теб винаги е имало, но за късмет сте малцинство. Колкото до социализма засега се оказва по-добър строй поне за хора като нас българите. Тогава имаше ред и дисциплина за които сега можем само да мечтаем.

36

Анонимен

преди 8 години

А пред Народното събрание има сам 100-тина протестиращи.А уж сте недоволни.