Снимка: Facebook
fallback

Окръжната прокуратура във Враца обжалва пред Софийския апелативен съд пускането под домашен арест на Десислав и Иван Дамянови. Решението на магистратите се очаква на 26 януари.

"Той не можа да се прибере вкъщи, а те са си у дома", коментира пред "24 часа" приятел на  18-годишното момче, който умря след побой, нанесен му от братята Десислав и Иван Дамянови.

С цветя избраха да протестират в понеделник вечерта съучениците и приятелите на пребития до смърт Тодор.

Oще по темата

Така младите хора почетоха паметта на момчето и изразиха недоволството си от решението на Оръжния съд - обвинените в умишленото убийство на младежа, да бъдат пуснати под домашен арест, вместо да останат зад решетките до приключване на досъдебното разследване.

"Не бива да позволяваме повече насилие във Враца и проблемите да се решават само с юмруци и убийства на млади хора", категорични бяха те.

Окръжната прокуратура във Враца обжалва в понеделник решението на съда, за което двамата братя Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест.

Според адвокатите на биячите мярката им може да се промени в по-тежка само ако пред апелативните съдии обвинението представи нови доказателства, които да свързват по категоричен начин побоя над момчето с неговата смърт.

Т.нар. реаутопсия бе извършена по настояване на главната прокуратура от екип патолози от ВМА в петък, за да се направи хистологичен анализ на тъкани от тялото на починалото момче.

От това заключение се очаква отговор на въпроса дали момчето е починало вследствие на нанесените му при побоя травми.

Близките на Тодор изразиха недоволството си, че цяла седмица не могат да приберат тялото на момчето от моргата и да насрочат погребението му.

"Казаха ни, че само прокуратурата може да разреши това да стане, но оттам след неколкократни настоявания разбрахме, че това може да стане във вторник около 13 часа. Всички в семейството сме изнервени от дългото чакане и от разпространяваните многобройни версии за причината за смъртта на брат ми", каза братът на починалото момче - Ивайло Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 8 години

Не им трябваше тази дарителска сметка.Джамбазите/ що пък са и понички/ са задължени да поемат всички разходи/ от човешка гледна точка /

49

Анонимен

преди 8 години

Тъкмо ще имат повече време да съберат пари в дарителската сметка

48

констатация

преди 8 години

Много "изнервено" семействоВсички са им виновни.

fallback