Снимка: bgonair.bg
fallback

Жените ли са виновни за агресията, на която са подложени? Ще ги прикани ли новоизбраната кметица на Кьолн Хенриете Рекер, която бе сериозно ранена с нож от противник на приемането на бежанци в Германия, да се забулят, за да покажат, че зачитат новите правила на мултикултурното целомъдрие?

Токсична ли стана мъжествеността или еманципацията стана криворазбрана? Трябва ли да се прикрива женствеността с бурка? Защо от години говорим за домашно насилие, за сексуално насилие, за физическо насилие от мъже, от жени, над мъже, над жени, а единственото липсващо е основното - социална реакция.

Симптом ли е площадът в Кьолн?

"За една година към горещия телефон се обръщат около 1600 жени, жертви на насилие. 80% от тях са жертва на домашно насилие. Над 100 човека минават през кризисното звено за спешна помощ", коментира в предаването "ДНЕС" клиничният психолог Надежда Стойчева, директор на Фондация "Асоциация Анимус".

Тя допълни, че в Европа статистиката е, че всяка четвърта жена е жертва на насилие. България също не се различава от Европа.

По думите й е мит, че само слабите жени могат да станат жертви на насилие. Заплашени са и жени с висок социален статус.

Надежда Стойчева обаче допълни, че жената, която е отгледана в здраво семейство, по-лесно намира начин да се справи, отколкото тази, която е била жертва или свидетел на насилие.

"Сексуалното насилие над жени е забулено в мълчание, жените изпитват срам. Жените не говорят за това, но насилието оставя сериозни послеследствия", допълни специалистката.

Стойчева уточни и че често след акт на насилие жените често се къпят и така измиват част от доказателствения материал.

Вижте още по темата във видеото на предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Пайк

преди 8 години

Отново т0лерастите прибягват до типичните си лъжи, двуличие и феминистични простотии. Вместо да кажат ясно, че проблема е в тълпите диваци които тенденциозно бяха поканени те отклоняват въпроса и обвиняват едно по-общо понятие "мъжете". Не европейските мъже направиха издевателствата в Европа а африканците и ислямистите. Т0лерастите и не0либералите обаче са хлъзгави и гнусни като змии, те не падат по гръб винаги ще гледат да излъжат и с лицемерие да сменят истината с лъжа!

7

Анонимен

преди 8 години

Какво означава игра? Къде видяхте играта? Внушението е, че те всички едва ли не нападали жените си, не само бежанците, те не са лоши хора, да не си помислите нещо?! Пропагандата ви е слаба, нагла, прозрачна и направо обидна! Да се бяхте постарали повече! Не е нормално и никога няма да бъде!

6

<><>

преди 8 години

Меркел скоро ще заповяда , германките да се забулват с бурки за да не дразнят горките , клети , изнемощели , мили бежанци ! Третата световна война май ще ислямизира Европа от вътре ....чрез наши лидери ! Докато не се усетим и не ги изритаме заедно с амуджите !

fallback