Снимка: БулФото
fallback

Заседанието на Висшия съдебен съвет беше прекъснато, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов огласи съдържанието на есемес, препратен му от номер, записан в телефона му като номера на премиера Бойко Борисов.

Oще по темата
Съобщението е във връзка с дебатите в Съвета по проверката срещу съдия Владимира Янева.

Съдържанието му гласи: "Лозан Панов пак предложи да ви викаме за двете каки. Не го приехме".

Междувременно премиерът Бойко Борисов дойде на заседанието на ВСС. Единственото, което той каза пред журналисти, беше: "Всеки ден ми спрягат името с нещо, с което нямам нищо общо".

Той покани журналистите да се качат на заседанието на ВСС и добави: "Нали искат да говорят с мен, орган, който няма никакво право да ме вика", предаде БТА.

По-рано Лозан Панов настоя компетентните органи да проследят пътя на това съобщение, като не се нае да коментира защо според него премиерът му го е препратил.

Този случай стана повод шефът на ВКС отново да постави въпроса за бързия начин, по който ВСС се опитва да приключи проверката на разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова, в които става дума за недопустими отношения между изпълнителната и съдебната власт във връзка с конкретни висящи дела.

По време на днешното заседание на ВСС Лозан Панов изказа мнение, че министър-председателят Бойко Борисов трябва да бъде изслушан от членовете на ВСС по казуза "Янева гейт".

Той добави, че е показал есемеса и на главния прокурор Сотир Цацаров, който го прочел и единствената му реакция е била, че се е усмихнал.

Лозан Панов заяви, че преди е разговарял с премиера на този номер. По случая с "Янева гейт" Панов посочи, че продължава да настоява, че трябва да се направи обективна проверка. По думите му, за да се покаже нормална институционална реакция в тези казуси, е необходимо да се действа по по-разумен начин.

Информацията е обновена към 14.01 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

БАБА КУНА

преди 8 години

ОСТАВКА И СЪД ЗА БОРИСОВ, А СЛЕД ТОВА ЗАЕДНО С ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА. ТОЗИ ЧОВЕК Е НАГЪЛ ДО БЕЗОБРАЗИЕ!

28

кико

преди 8 години

Боко много се дразни като го попитат нещо право в очите , за случаи който отдавна е решил да замете под килима.Става дума за "Янева гейт".И тъй -като Панов е решил да не му тича по свирката,а да разнищи тези топ мафиотки до край,тоя му препраща СМС със заплахи и мутренски обвинения,че се бъркал в политиката.Ми то не може само да се въртиш до топлото дупе на Л.Павлова и да режеш ленти.Иска се да понесеш отговорност и да те поразпитат тук там.

27

ТОНЧЕВ

преди 8 години

ИНТЕРЕСНА РАБОТА -ВСИЧКИ СА ПРОТИВ БОРИСОВ ,ПЪК НИКОЙ НЕ ИСКА ОСТАВКАТА МУ . ЗА НЕГОВАТА ОСТАВКА СТАВА ВЪПРОС ,НЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО .ТРЯБВА ДЕБЕЛО ДА СЕ ПОДЧЕРТАЕ ,ЧЕ ТОЙ ПОВЕЧЕ НЕ Е ЖЕЛАН ЗА ПРЕМИЕР И КОЙТО ГО ПРЕДЛОЖИ ПАК ,ДА ХОДИ ВЕЧЕ С КАРИРАНИ ДРЕХИ .

fallback