Снимка: архив Булфото
fallback

Общо 334 бебета са били изоставени още в родилния дом от началото на 2015 година до края на ноември. Социалните са започнали работа в този период по 1050 нови случая за превенция на изоставянето на пеленачета. Те са успели да предотвратят тази съдба за 438 деца.

От Агенцията за социално подпомагане обяснили пред "Монитор", че сред най-честите причини за изоставяне на деца са ранната и нежеланата бременност, създаването на многодетни семейства, липсата на образование и ниският социален статус.

Според информацията, тиражирана от редица неправителствени организации, България заема челното място в класацията на ЕС по изоставени деца, като годишно у нас тази съдба застига обикновено около 2000 хлапета, при половината от които още след раждането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

пр

преди 8 години

Ами бъдете така добри да изпратите в ЕС и данни от какви семейства са тези деца.Все пак не може да се дават средства по стотици програми без никой да контролира къде отиват те.Моята заплата е по-малка от помощите им.За какво говорим.Съжалявам, но в крайна сметка,ако трябва няма и да раждат, след като не могат да ги издържат.Никой не е длъжен да лишава собствените си най.много две деца, за да отгледа 302.Все пак минаха 25 години,поне да бяха научили как се използва презерватив, ако не друго.

23

До 22

преди 8 години

Всички са ромчета.Затова мисля, че онези, които искат автономия за Кърджали,трябва да са готови да вземат със себе си турчеещия се етнос и чак след това да претендират да откъснат част от територията на ЕС. Халал да им е, ако ще вземат с тях всички онези, на които даваме по няколко милиарда годишно под формата на социални помощи, още по половин милиард за детски надбавки и незнайно по колко общо за платено майчинство и за издръжка на децата им в соц.домове, а те ни отвръщат с кражби и зулуми.

22

Анонимен

преди 8 години

Аз лично искам да знам колко са ромчета и колко българчета ?

fallback