Снимка: архив, Булфото
fallback

Икономическите трудности пред Църквата са причината за двойното увеличение на цената на свещите в навечерието на Рождество Христово, съобщава BTV.

Oще по темата
Решението за поскъпването е взето от Светия Синод, а продажбата им е църковен монопол.

По думите на отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската Света митрополия, увеличението е съвсем естествено и отдавна е било обсъждано.

"Поне от 80-те години цената на църковната свещ винаги е била 10 стотинки. Не знам в България вече какво може да се купи за 10 стотинки", изтъкна той.

Той призна, че е възможно с това решение незаконната продажба на свещи да се увеличи и призова всички вярващи да купуват свещи от храмовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Silencio

преди 8 години

В Библията пише ,че на-важна е вярата в Христос.И ,че тялото на християнина е храм за СВ.Дух.В т.нар.православна църква е пълно с езически обичаи и един от тях е палене на свещи.Естествено с цел събиране на пари.Вместо да се хвърлят пари за ненужни сгради като манастири и параклиси да се дадат пари на бедните или болните деца.БПЦ е пълна със заблуди и лъжи.

34

Нийм

преди 8 години

До За БългарияХристиянството е най-доброто нещо случило се на този тънещ в злото свят, защото Господ Иисус Христос е пътят и истината и животът, ни кой не достига до Отец освен чрез Него. Вярата в Бога и Христос и старанието ни да спазваме Божиите заповеди водят към спасение и живот вечен. Странно е как хората не помислят за съдбата на безсмъртните си души вторачени в ежедневието впредвид знанието за това че са смъртни. Рано или късно всички ние странници на тоя странен свят си отиваме.

33

анонимен

преди 8 години

До за БългарияЗависи кой в какво вярва. И вообще има ли някакво съзнание или всичко е пари?

fallback