Снимка: Нова тв

Баща на три деца се бори с левкемията, а 2-годишното му момиченце може да го спаси като стане негов донор на костен мозък. За да спечели тази битка обаче, семейството се нуждае от помощ, тъй като цената на операцията е 160 хиляди евро.

След броени дни Габи става на 2 годинки. Тя все още е твърде малка да осъзнае, че това може да са едни от последните мигове с баща й.  Васил е едва на 33 години, но последните 14 от тях прекарва по болниците.

"Лечението, от което имам нужда, е трансплантация на костен мозък. Но то не може да се извърши в България. С моите показатели няма как да стане тук", обясни Васил пред Нова тв.

Според лекарите единствено Габи може да му помогне, а операцията би била напълно безопасна за здравето й.

"Когато разбрах, че Габи може да го спаси, за първи път от години изпитах щастие, защото знаех, че има лечение", казва съпругата на Васко.

Васил през ден пътува до София, за да му преливат кръв. Въпреки напредналия стадий на рака, той намира сили да се грижи за трите си деца.

Красимир, Любов и Габриела - всеки от тях преживява болестта на баща си по своя начин.

Когато Габи усеща, че татко го било нещо, започва да го гали. Красимир, който е по-голям, му помага да се разхожда навън, а Любов си пожелава за Коледа да се съберат парите за лечението, защото ако Васко оздравее всички ще бъдат щастливи.

Можете да помогнете на Васко да живее с дарение по следните банкови сметки:

Титуляр: Васил Стефанов Петков

в евро: IBAN BG62STSA93000023133183
BIC/SWIFT:STSABGSF

в лева:IBAN BG63STSA93000023133165

BIC/STSABGSF
"Банка ДСК"

Телефон за връзка със семейството: 0884 502 225

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase