Снимка: Facebook
fallback

Евентуалното въвеждане на такса за всяка кола от провинцията, която влиза в София, е дискриминация, каза миската юристка Антония Петрова.

"ЕС няма граници, а с подобна такса се ограничават основните човешки права", смята тя.

Според нея дори и предложението да бъде прието в Столичния общински съвет, няма как да бъде юридически издържано.

"Ако ще правим такова нещо за София, да го направим и за Банско, да речем", предложи Петрова от ефира на Нова тв.

Oще по темата

Актьорът Иван Ласкин също заяви, че идеята е дискриминация. Той предложи, ако има винетка "вход за София", тя да бъде за депутатите, защото по думите му там има излишни хора.

"Аз познавам хора, които си правят регистрация в София – град, а всъщност са за регистрация "СО", каза още Ласкин и сравни идеята за такса с това все едно днес да пускаме в София само руси жени, а утре – само червенокоси.

Антония Петрова допълни, че няма никаква логика в предложението. "Има много други начини да се ограничи трафикът – например с регулирани светофари", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Бетон

преди 8 години

Хората в цивилизованите градове, проблема със задръстванията са решили не с винетки, а по справедлив начин-който повече кара, повечко си плаща. С т.н. електронни гишета- портали със сензори, засичащи преминаващите през определени места коли. Колите имат стикери със заредена сума, която намалява при всяко преминаване. Ако не си заредил, камера те снима и получаваш фишче с глоба. Така, че ползването на обществен транспорт става ЖЕЛАТЕЛНОЗащо това при нас не става - познайте защо? Това същите к

106

Анонимен

преди 8 години

До DiesIraeЕ тогава софиянци какво ще ядът. 80% от тях си изкарват прехраната като администрират данъците на другите. Та в софия почти нищо не се произвежда, те само консумират, подобно на торен бръмбар, който се храни от отделеното от другите.

105

DiesIrae

преди 8 години

До гербист-столичанСъгласен съм. Но тогава всички данъци който плащаме да остават за градът където са платени. Ще видите метро и простотии друг път. Искам всички такси, ДДС и мита които се плащат на Дунав мост да остават в Русе. Всички данъци които се плащат от русенци и русенски фирми да остават в Русе. да видим тогава административната ви *** от какво ще се храни. Всички пари в селото после се разпределят. Не е редно така. Нека които където си ги е платил там да останат.

fallback