Снимка: архив, Булфото

Такса за автомобилите, които не са със софийски номера, но влизат в столицата, предлага бизнесът.

"Идеята ни е за въвеждане на винетки за колите, които не са със софийска регистрация. Съотношението е 1:5 в полза на тези от други градове. Това ще реши проблема с трафика", каза Георги Ранделов, мениджър в Майкрософт.

"Предложението е интересно, но трябва да се обмисли", отвърна му кмета Йорданка Фандъкова. Тя е възложила на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов да разработи цялостна данъчна политика. Това не означавало увеличение на налозите.

"Когато сме готови, ще ви представим идеите и ще обсъдим и това предложение", увери Фандъкова на среднощна среща с бизнеса.

1,18 млрд. лв. е проектобюджетът на София за 2016 г. "Ключов проект е строителството на третия лъч на метрото. Това са 7 км със 7 станции. Трасето е в най-натоварената част и ще има затруднения в центъра", каза кметицата.

Затапването ще започне напролет, очаква се да продължи около година по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и улиците "Граф Игнатиев" и "Г. Софийски".

Затруднения ще има и в “Красно село”. Ще стартира и строителството на естакадата на булевардите “България” и “Гешов”. Ремонти ще има по булевардите “Монтевидео”, “Вл. Вазов”, “Черни връх” и ул. “Обиколна”.

Затруднения ще има и в кварталите. За ремонт на улици там са заделени 34,6 млн. лв. До март тя е поискала всеки районен кмет да представи 4-годишна програма с улиците за ремонт в кварталите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase