Снимка: архив Reuters
fallback

"Европа не трябва да даде път на страха, това е целта на терористите хората в Европа да се уплашат, да се скрият и да променят начина си на живот". Това коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин пред БНТ.

"Това, което се случва в Сирия трябва да бъде всичко оставено на страна и да се потърси коалиция на всички и арабски страни и Русия, САЩ, Европа, които се борят срещу заплахата на тероризма.

"Ислямска държава" е бацил, който може да тръгне по целият и тук има място за голямо обединение и всички останали сметки трябва да останат назад", заяви министър Калфин.

"За съжаление след атентатите имаше среща във Виена и тя показа, че има някаква перспектива. Много е важно действително да започнем процес от нея", призова Калфин.

На въпрос дали конфликтът с "Ислямска държава" се радикализира и ще живеем ли в една много по-радикална среда вицепремиерът Ивайло Калфин каза, че "Радикална ще е средата докато съществуват и икономически и териториални възможности на ИД да захранва своите терористи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Защо САЩ ликвидира диктаторите на тези страни! За да пламнат междуплеменните вражди и всеки да даде заявка за властта на съответната държава. За това ли. В най-скоро време ще има катаклизъм над щатите.

9

Анонимен

преди 8 години

Русия=ебола=ИДИЛ

8

Ф.С.В

преди 8 години

Ти ( до Калфин) кажи кога ще управиш стандарта на българите- кога ще опитомиш дивият бизнес и пенсионирането да не е равно на глад - не сменяй темата - на всеки политик сега му е много удобна тази тема Париж- Нито разбираш от тероризъм нито си солидарен с френският народ- не може човек (Калфин) да е солидарен към друг народ - когато е варварин към своят !!!!!

fallback