Кадър: Нова тв

Малкият Валери, чиято история трогна цяла България, заминава днес за лечение в Турция. 2-годишното момченце се бори с рядка форма на тумор в мозъка.

Средствата, необходими за химиотерапията му в чужбина, бяха събрани за часове, след като стана достояние покъртителната му история от Facebook  страницата "Живот за Валери".

Още по темата

И към този момент в банковата сметка на момченцето продължават да пристигат средства. Набраните пари досега са 450 хиляди лева.

Част от тях ще бъдат използвани за лечението му, а останалите ще бъдат разпределени за други деца, които се нуждаят от помощ.

"Заминаваме по-спокойни, защото необходимата сума е събрана. Утре имаме среща с професора, който ще назначи необходимите изследвания", сподели пред Нова тв развълнуваната му майка.

"Предстоят първите изследвания и с трепет очакваме да научим какво е състоянието на Валери и бъдещото му лечението. Надяваме се де няма разсейки, лечението ще бъде трудно, по план е близо година", сподели Виделина.

Лекари в Турция дават надежда, че момченцето може да се излекува, но са нужни над 7 хиляди евро на месец за химиотерапия.

Сега вече парите ги има, остава да стискаме палци и да се надяваме, че Валери ще расте здраво и усмихнато дете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase