Николай Ненчев. Снимка: БТА, архив
fallback

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че ще има дисциплинарни наказания за военни, ако излязат на протест в подкрепа на полицията.

По думите му засега няма рапорти за напускане заради социалното напрежение в сферата за сигурност.

Oще по темата

Министърът предположи, че няма особено голямо основание, след като премиерът Бойко Борисов увери, че няма да се отнемат 20-те заплати при пенсиониране, с което било свързано напрежението първоначално.

"Никога не мога да подкрепя подобни действия. По силата на закона и по-конкретно по силата на Член 184 от Закона за въоръжените сили българските военнослужещи нямат право на стачка", напомни той.

На въпрос за информацията, че ВВС са решили да не осъществяват тренировъчни полети, министърът на отбраната каза, че това е превантивна мярка предвид вероятното недобро психологическо състояние след информацията, засягаща социалните придобивки, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

!!!!!!!

преди 8 години

С указ на президента май може.

35

Военен

преди 8 години

До GaskoingАми ела и ти да безделничиш! Места бол. Но не ти стиска! Такива смелчаци ги има много като теб-клавиатурни!

34

пинсионер

преди 8 години

след тодор живков управници в българия няма.като се по4не от иван костов;петър стоянов и стигнем до борисов;плевналиев и вси4ки дето са у4аствали в правителствата са за народен сът.но и това време идва.на българия и трябва управник като пино4ет.

fallback