Снимка: БТА
fallback

Въпреки че днес лично премиерът Бойко Борисов направи компромис и стана ясно, че само новоназначените полицаи ще имат намалени с досегашните социални придобивки, служителите на реда спазиха заканата си и блокираха центъра на София в час пик.

Oще по темата
Около 300 униформени спряха движението в посока "Младост" на Орлов мост.

Блокираха и движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в посока Военна академия.

Вчера полицаите отново блокираха движението в центъра на столицата в пиковите часове, което провокира гнева на софиянци, на които се наложи да чакат с часове, за да се приберат след работа.

Освен центъра, униформените, които не са съгласни с орязване на част от социалните им придобивки,  блокираха кръстовището от бул. "Цар Борис Трети“, ул. "„Тодор Каблешков“ и бул. "Овча купел".

В страната картината не беше по-различна.

Във Варна стотици служители на МВР, Министерство на правосъдието и на Министерството на отбраната застанаха на пешеходната пътека на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик” и "Република” на изхода на Варна в посока магистрала "Хемус”.

Десетки леки и товарни автомобили попаднаха в задръстване.

В Пазарджик протестиращите блокираха част от кръговото кръстовище на изхода на града в посока Пловдив.

Така се образува километрична колона от блокирани коли.

Полицаите се разположиха на групи от по 50 души в различни части на кръговото кръстовище и на практика никой не можеше да мине оттам.

В Бургас пък полицаите си спретнаха флашмоб на една от централните улици в града "Христо Ботев”. Те пресичаха бавно булеварда и очаквано имаше колона чакащи коли.

Около 19, 30 ч. протестите в цялата страна бяха прекратени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

222

Анонимен

преди 8 години

Bravo na bG Polizia samo taka ne otstapjite kade e bG narod da islese s polizaite sa da ima efekt stiga Robstvo ot Mutri mutresi kradzi Korompirani milioneri sabodi se balgarino Jorj gan4ev nai velikia kskto i siderov balgari koito obu4at bG

221

ДО 292

преди 8 години

НЯМА КОЙ да се навие да върши работата за 800 лв. ПРОГРАМИСТИТЕ взимат хиляди. никой не работи за слава. Както го изкарва Горанов "Вие за 10 пенсии ли сте?". Вместо да се увеличат заплатите, те ги намалят.

220

do 282

преди 8 години

Добре, и аз съм на мнение, че ИМА МНОГО ПРОФЕСИИ, които заслужават КОМПЕНСАЦИИ. Това на са ПРИВИЛЕГИИ. Точно КОМПЕНСАЦИИ, за развалено здраве, недоспиване и т.н. (ЛЕКАРИ, МИНЬОРИ, ВОДОЛАЗИ, ПАРАШУТИСТИ). Факта, че цивилните взимат МАЛКО, не означава, че МВР и МО взимат МНОГО. всичко е относително. Айнщаийн. От реформите са засегнати ДАНС, НРС, НСО, армия, полиция, ДАТО и т.н, затвори, митничари, граничар. ЦЕЛИЯ СЕКОТР СИГУРНОСТ

fallback