Снимка: БТА

Въпреки че днес лично премиерът Бойко Борисов направи компромис и стана ясно, че само новоназначените полицаи ще имат намалени с досегашните социални придобивки, служителите на реда спазиха заканата си и блокираха центъра на София в час пик.

Още по темата
Около 300 униформени спряха движението в посока "Младост" на Орлов мост.

Блокираха и движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в посока Военна академия.

Вчера полицаите отново блокираха движението в центъра на столицата в пиковите часове, което провокира гнева на софиянци, на които се наложи да чакат с часове, за да се приберат след работа.

Освен центъра, униформените, които не са съгласни с орязване на част от социалните им придобивки,  блокираха кръстовището от бул. "Цар Борис Трети“, ул. "„Тодор Каблешков“ и бул. "Овча купел".

В страната картината не беше по-различна.

Във Варна стотици служители на МВР, Министерство на правосъдието и на Министерството на отбраната застанаха на пешеходната пътека на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик” и "Република” на изхода на Варна в посока магистрала "Хемус”.

Десетки леки и товарни автомобили попаднаха в задръстване.

В Пазарджик протестиращите блокираха част от кръговото кръстовище на изхода на града в посока Пловдив.

Така се образува километрична колона от блокирани коли.

Полицаите се разположиха на групи от по 50 души в различни части на кръговото кръстовище и на практика никой не можеше да мине оттам.

В Бургас пък полицаите си спретнаха флашмоб на една от централните улици в града "Христо Ботев”. Те пресичаха бавно булеварда и очаквано имаше колона чакащи коли.

Около 19, 30 ч. протестите в цялата страна бяха прекратени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase