Снимка: БТА, архив
fallback

ГЕРБ печели пет от общо 11 балотажа в София-област, по данни от ОИК.

Коалицията "ВМРО-Нова България" печели един кмет на община, БСП също има един кмет в София-област. В останалите общини печелят независими кандидати, кандидати, издигнати от инициативни комитети и от местни коалиции.

На първия тур ГЕРБ печели изборите за кмет в общо четири общини на София-област. Кандидатите на БСП взимат от първия път три общини, Реформаторският блок има двама кметове.

Според резултатите от балотажа в София-област в община Божурище печели Георги Димов от ГЕРБ с 51,77 на сто пред Аспарух Аспарухов от коалиция "Заедно за община Божурище" с 48,23%, който спечели първия тур на изборите.

В община Ботевград Георги Георгиев от "Обединени за бъдещето на Ботевградска община" обръща резултата от първия тур в своя полза и печели вота с 61,36 на сто. Балотажа загуби Иван Гавалюгов, кандидат на "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет", с 38,64%.

В община Годеч резултатът от първия тур затвърди Радослав Асенов от ГЕРБ, който събра 54,74 на сто от вота. Втори остава Андрей Андреев от БСП с 45,26%.

В Горна Малина независимият кандидат Ангел Жиланов /Инициативен комитет/ печели и втория тур на местните избори с резултат от 55,60%. След него остава Веселин Димитров с 44,40% от МК "Заедно".

В Драгоман вторият тур, както и първия печели Андрей Алексиев Иванов от ГЕРБ. На балотажа Иванов получава 56,51 на сто, втори остава кандидатът на БСП Соня Дончева с 43,96 на сто.

В Елин Пелин Ивайло Симеонов от коалиция "ВМРО-Нова България" обръща резултата от първия тур и печели вота с 59,91 на сто. Вяра Вучкова от ГЕРБ губи балотажа в Елин Пелин с резултат от 40,09%.

В Етрополе първи е Димитър Димитров от местната коалиция "Етрополе" с 52,79 на сто, следван от Владимир Александров с 47,21%, кандидат на БСП. На първия тур Димитров също водеше в резултата.

В Копривщица печели, както и първия тур, Генчо Герданов от ГЕРБ с резултат от 59,95 на сто, следван от Искра Шипева-Пухова /40,05 на сто/ от БСП.

В Костенец Георги Митров от ГЕРБ обръща резултата от изборите на първия тур и печели 56,01% от гласовете. Втори остава кандидатът на БСП Радостин Радев с 56,01%.

В Своге Емил Иванов, издигнат от МК "Обединени за общината" печели и втория тур с 53,08 на сто. Кандидатът на Жоро Цветков от ГЕРБ остава на второ място с 46,92%.

В Златица Магдалена Иванова от БСП затвърждава резултата от първия тур и печели 62,54 на сто от гласовете, втори отново е Пламен Господинов - от "Коалиция за промяна на Златица", с 37,46%. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

socialen

преди 8 години

Рекордно ниска избирателна активност! Народът спря да гласува, за да не легитимира вече фасадната, олигархична, компрадорска, неолиберална демокрация. Разбира се, че така Борисов печели, който беше турен от Олигархията да "управлява" с 80 депутата.

11

Габриела

преди 8 години

Дописката ви е пълна с грешки. В Костенец печели БСП , Иван Гавалюгов е новия кмет на Ботевград. Проверете си информацията!

10

Анонимен

преди 8 години

Избирателната активност на тези избори няма и 20 процента, а на предните парламентарни избори беше по-малко от 30 процента, за каква победа ми говорят от ГЕРБ, това е пълен провал за Боко Цвинокио и компания. Скоро тези 70 процента от българите, които не са гласували на изборите ще ви пометат. Още 5 300 000 000 милиарда заем, кой открадна парите на КТБ, бежанци, горещи точки, мислите ли, че народа ще търпи вечно тези безобразия, аз мисля, че не и напрежението се усеща вече във въздуха.....

fallback