Архив: Булфото
fallback

Заплатите в образованието се повишават със задна дата от 1 октомври.

Решението е на правителството, което увеличи стандартите за финансиране на делегираните от държавата дейности по образование.

Oще по темата

За ръста вчера се разбраха на среща премиерът Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов със синдикатите. Увеличението ще е с 12.6% върху основната заплата, тоест с поне 70 лева.

Така младите учители, които влизат в системата сега, вече ще се разписват срещу 600 лева.

Допълнителните средства за по-високите заплати са близо 20 млн. лева и с постановлението на Министерския съвет те ще се разпределят по бюджетите на общините и министерствата, финансиращи училища, детски градини и обслужващи звена.
 
Тази стъпка е в изпълнение на един от приоритетите в програмата на правителството за постепенно нарастване на средствата за образование със стремеж за съответствие с параметрите, заложени в програма "Европа 2020", мотивират се управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

МОН

преди 8 години

От МОН да направят справка на колко деца се пада една учителка в детската градина в Холандия, Германия, Испания, Англия, Дания, Новегия, Австрия и т. н. Навсякъде на 6 деца се пада една учителка и това се води група. Дори в САЩ са 12 деца и 2 учителки да не говорим за помощния персонал. Само и единствено в България на 32 деца се пада една учителка. Това е трагично! Как е възможно това? Който е родител знае как се гледат деца ами група от 30 деца си е съдизъм сорямо учителите!

24

Hvalla

преди 8 години

Taman da si kupiat po edin nov Koran - i da ima za sherbet, boza ili ayran v mejduchasiata:-):-):-):-):-):-)

23

Анонимен

преди 8 години

Хайде стега мили педагози,постоянно се оплаквате, работа до обяд, цяло лято ваканции,всяка година се вдигат обезщетенията при пенсиониране от 6мес.на 8 сега на 10 нямате насита.Няма лошо,но вижте и другите трудови хора какво получават та тогава ревете.

fallback