Снимка: НАТФИЗ
fallback

Противно на всички закони и норми в нашето общество, превишавайки правата, дадени им от народа, г-н Волен Сидеров и г-н Десислав Чуколов хулигански нарушиха правилника на НАТФИЗ като автономно учебно заведение.

С тези думи ректорът на Академията проф.д.н. Любомир Халачев се обърна към Цецка Цачева, Сотир Цацаров и Румяна Бъчварова в официално изявление.

По думите на Халачев преподавателите и студентите са възмутени от наглото поведение на народните представители. 

"На 23.10. 2015 към 20.15 часа,  придружени от група здрави мъже-охранители и видео оператор, те са нахлули в сградата на Академията, като са отстранили портиера от поста му. Аз не знам какви са били подбудите им, но те са снимали с телевизионни камери студентите, заплашвали са ги и неприлично са ги обиждали. Когато аз пристигнах в 20.45, те вече си бяха тръгнали, но студентите бяха изплашени, някои от тях дори се стахуваха да говорят", пише в писмото на проф. Халачев.

"На 25.10 г-н Сидеров отново посещава Академяита, този път без охранители и придружен от оператор на телевизия "Алфа" и депутат от ПП "Атака". Като предизвиква студентите и отново нарушава автономията на Академята, той съвсем неправомерно използва имунитета си на народен представител. Дори след многократните ми покани да напусне помещенията той отказваше и само намесата на полицията успя да предотврати усложненията", добавя ректорът.

Според проф. Любомир Халачев действията им са груби, недостойни за статуса на народни представители и без прецедент в историята на Академията през последните 25 години. Молбата на академичната общност е да се направи всичко възможно тези постъпки да намерят точната реакция на закона.

"Смятаме, че в Република България законите трябва да стоят над отделната личност - така, както е във всяко съвременно демократично общество. Вашите действия, уважаеми дами и господа, ще бъдат гаранция за вярата на младите хора в нашата обществена система", завършва ректорът на НАТФИЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 8 години

До АзKOI LI SA BILI BOTEV I LEVSKI NO POZNAVAM VOLEN SIDEROV,KOITO VARSHI CUDESA DNES V 21 VEK.NE MI PREDLAGAITE POVECE IZMI SLENI,,NAZIONALNI GEROI" OTPREDI 200 G. AZ GIVEIA DNES.

89

Анонимен

преди 8 години

DA SE ZAKRIE NATFIZ--SBORISHTE OT DROGA I ALKOHOL.

88

Анонимен

преди 8 години

ХА ХА ХА Сидеров е по-добър артист от студентчетата ! Че и от Христо Мутафчиев! ЗА кого праща Бойко самолети За бистришките тигри и за Хр. Мутафчиев! А простосмъртните които не са бойкоизбрани да *** ако получат инсулт!

fallback