Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сдружение "Ангели на пътя" ще проведе авто и пешеходно шествие срещу беззаконието по пътищата. То ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа в центъра на София. Крайна точка на протестното шествие е Столичната община.

Шествията са надпартийни, уточни Нинела Върбанова, съпредседател на сдружението, пред БНР.
Целта на събитието е отново да се привлече вниманието на обществото в деня, в който има заседание по делото за убийството на Филип на пешеходна пътека.

"Ние не желаем да се борим срещу всички шофьори. Не се борим срещу инциденти, резултат от трагично стечение на обстоятелствата. Има неща, които не са в нашата власт. Настояваме да се вземат категорични и сериозни мерки срещу пияните и дрогираните шофьори!", коментира Върбанова.

Агресивните шофьори са закриляни и поощрявани от всички държавни институции, смята Нинела Върбанова. По думите ѝ, хиляди потенциални убийци са "сред нас и децата ни", затова в законите трябва да има много по-строги наказания.

Голяма част от пътния травматизъм и смъртта на пътя щяха да са предотвратени, ако мярката за отнемане на автомобили работеше от години, изтъкна Върбанова. Според нея, ако една мярка не работи, то това е свързано с определени интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase