Снимка: БТА, архив
fallback

Приемането на механизъм за релокация като отговор на кризисна ситуация е временно решение. Това е позицията на България, одобрена от правителството, за извънредното заседание на Европейския съвет заради кризата с бежанците.

Oще по темата
В нея се посочва, че е необходимо намирането на трайно и солидно решение, с което да се ограничи натискът по външните граници и произтичащата от това вторична миграция.

На извънредното заседание българската страна ще бъде представлявана от министър-председателя Бойко Борисов. Заседанието се свиква днес следобед по настояване на Австрия и Германия, като на него ще бъдат обсъждани единствено въпроси, свързани с миграцията.

Европейският съвет се провежда непосредствено след вчерашното извънредно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, в което участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На него беше гласувана релокацията на 120 000 души в явна нужда от закрила.

Според одобрената от кабинета позиция, ЕС трябва приоритетно и в спешен порядък да работи заедно със своите партньори за стабилизиране на държавите на произход и подпомагане на държавите на транзит.

Турция като директен съсед на ЕС е ключова страна и ЕС следва да обмисли спешни мерки за подпомагане способностите на Турция за прием на бежанци, уточняват от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пътник

преди 8 години

Българските политици ще се съгласят на всякакви квоти за приемане на мигранти само и само да не ги закача ЕС за корупцията

10

hymer camper

преди 8 години

dobre, lokaliziraite gi vremenno v Bruxell - tam sa i bez drugo savsem vremenno eu komissarite i eu deputatite v bruxelskite campingi - da si podeliat solidarno i milostivo prihodite ot eu darjavite.

9

Анонимен

преди 8 години

Употребявани кондоми са нашите политици!!!

fallback