Везиева се включи в проверка в Пловдив. Снимка: Dnes.bg
fallback

Завишени количества сяра в горивата е установила проверката, разпоредена от премиера Бойко Борисов.

В 8 от всички 3250 проверени средства за измерване на продаваното гориво у нас са установени отклонения в количеството, съобщи зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева пред БНТ.

Oще по темата

Проверките започнаха в сряда, когато на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов обяви данни за нарушения по бензиностанциите и за лошо качество на горивата.

Заради възможностите за манипулиране на измервателните системи той възложи до утре да бъдат препломбирани всички колонки у нас.

Окончателните резултати от масираната проверка на Агенцията по метрология и технически надзор по бензиностанциите се очаква да излязат следващата седмица.

Везиева съобщи още, че следващата седмица ще бъде предложена нова структура на агенцията.

По думите й проблемът не е само в агенциите, а в хората, които извършват ремонтите по самите бензиностанции.

"Те не са сертифицирани, не са по никакъв начин лицензирани, там се губи контролът. Има много неща, които трябва да се променят, натрупани във времето. Все по-често се наблюдава манипулиране на електронните блокове на механичните броячи в самите сървъри, които управляват колонките. Тези сървъри обаче не са под контрол на нашите агенции", обясни тя.

Везиева каза, че досега такъв контрол не е бил необходим, защото не е имало такъв тип колонки, но ще бъдат взети мерки, за да бъде проверяван самият сървър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Великият алхимик-тиквата!От всичко разбира!Само не знам защо не споменава Лукоил, като горивата-менте се произвеждат САМО там?Бензиностанциите продават това, което им сипят от Лукоил.

9

edin

преди 8 години

Везиева,вземи едно столче и седни в една бензиностанция,бе,Везиева!Стига ни правихте на луди жабиСамо констатирате!Невежи сте!

8

Спартак

преди 8 години

Предизборен прах в очите на плебса. Ама абдалите все повече намаляват и ще намаляват. Така че ще трябва и по-истински усилия да се положат, тикви. Може даже и да се наложи и да работите.

fallback