снимка: mvr.bg
fallback

От няколко дни не работи софтуерът на телефон 112, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя потвърди за наличието на проблем с фирмата, поддържаща системата, но МВР се опитвало да уреди отношенията.

Въпреки това сигнали продължават да бъдат приемани, но по така наречения, от главния директор на Дирекция "Пожарна безопасност" комисар Николай Николов, "вариант Б", който той отказа да уточни какъв е той.

"Това не означава, че няма сигнал и телефонът не работи, а че сигналът не се записва на софтуера, което вероятно забавя предаването към съответните институции", поясни той.

По думите му шестте центъра, които приемат сигнали, продължават да функционират и в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

работещ в ЦСМП

преди 8 години

Работя в Бърза помощ от 26 години.Тогава имаше телефон 150 и когато някой се нуждаеше от медицинска помощ се обаждаше директно във филиала който го обслужва.Сега има създадени 6 центъра 112 които записват повиквания за полиция,пожарна и спешна помощ за цялата страна.След разговора със 112 сигналът се подава в ЦСМП и след това във филиалът които трябва да изпълни повикването.От това препредаване се губят между 4 и 10 минути.112 е неефективна система и би трябвало да се закрие!

14

Анонимен

преди 8 години

че толкова ли няма кой да преинсталира дис фъкан софтуер.

13

Анонимен

преди 8 години

VZEMASH KOMISIONNATA OT NAI-NEKADARNATA FIRMA,PODPISVASH NAI-NEIZGODNIAT DOGOVOR,A POSLE MVR SE OPITVA DA UREDI VAPROSA S FIRMATAI V REZULTAT NOVA KOMISIONNA I NOV DOGOVOR PODPISAN V USHTARB NA DARGAVATA.

fallback