Снимка: Bulgaria ON AIR

Близо 100 компании и брокери се бориха за призове в националния конкурс Real Estate Business Awards, който е продължение на проекта "Годишните награди на Imoti.net". Най-заслужилите бяха отличени.

"Различното е новото име. Разширихме фокуса на категориите, на хората, които кандидатстват, победителите. Раздадохме 17 награди. Част от тях оценени от жури. Една част от наградите са определени от потребителите. Имахме "Брокер на сектора" и няколко специални награди", каза мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в "България сутрин".

Специалните награди на Imoti.net са винаги за компании и експерти, които нямат смелостта да кандидатстват в конкурса, уточни тя.

"Ние добре познаваме бранша и ги забелязваме. Отличаваме ги. Церемонията беше страхотна, както всяка година", отбеляза Стойчева.

Собственикът на Агенция за недвижими имоти Полина Стойкова спечели приза за "Агенция на годината".

"Това е най-хубавата награда, последно се връчва. Знак е, че вършим работата си качествено. Отговорност е как ще се развиваме в бъдеще. Тя идва за 2023 г., която беше юбилейна за нас", каза Стойкова пред Bulgaria ON AIR и добави, че пазарът не спира да изненадва и да поставя предизвикателства.

"Ние познаваме бранша. Има хора, които работят упорито и информирано. Светлините на прожекторите, оценката на потребителите - всичко това е важно, да покажем добрите примери. Наградите фокусират вниманието върху добрите практики", подчерта още Стойчева.

Преди церемонията се организира и поредица от дискусионни форуми.

"Правим тези форуми и преди церемонията, сега отиваме в Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново. В рамките на 20 дни ще направим 4 форума в страната. Тази година темата е "Стандартите на бъдещето в средата ни на живот". Идеята е да срещнем брокери на недвижими имоти, строителни компании с представители на местната власт", каза още Стойчева.

По думите на Стойкова клиентите се променят с годините.

"Увеличиха своите изисквания. Предпочитат повече ново строителство. Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годинишна възраст - с кредит, с помощ от родителите. Хората купуват вече много повече от един имот. Интересуват се и от средата, развитието на града", обобщи собственикът на Агенция за недвижими имоти.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase