Ивайло Първанов. Снимка: архив, Булфото

Колеги изследват сделката на сина на Георги Първанов, ако има разминаване между официалните доходи и платената сума, ще има и ревизия, обяви пред bTV говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Преди седмици стана ясно, че Ивайло Първанов е купил акции в хотел "Стримон спа" в Кюстендил, оценен на 7 млн. лв.

Още по темата

Първанов-младши е закупил акциите на стойност 207 хил. лв., а причината хотелът да се е обезценил толкова са били натрупани дългове. Оказа се, че Ивайло Първанов е изкупил и огромният дълг на дружеството.

Като източник на парите, с които е купил хотела, той посочва собствени средства, дивиденти и заем от фирма, в която е съдружник. В тази фирма Първанов-младши е взимал заплата средно 1000 лева и е имал още двама работници.

Преди дни баща му, бившият президент Георги Първанов, обяви, че е помогнал "достатъчно" на сина си, за да купи акциите. По негови сметки помощта му била с около 60-70 хиляди лева

"Аз имам над 30 години стаж, поне 25 от тях са на високоплатена работа", обясни тогава помощта си лидерът на АБВ.

На въпрос дали се проверяват и политици, Росен Бъчваров днес обясни, че НАП проверява всеки, при когото се установи разминаване между доходите и стандарта на живот.

Относно проверката на издателите на вестници, говорителят на НАП уточни, че тече проверка на 54 печатни издания.

"Този бранш не е контролиран от години, никога няма подходящ момент – всяка година има избори", каза той.

Бъчваров сподели, че се прави анализ на риска от укриване на средства в електронните медии и вероятно и те ще бъдат проверени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase