Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Олющени стени, изронени подове и прашни бюра. Компютрите и климатиците са лукс. На това се натъкна екипът на телевизия Bulgaria On Air в Бюрото за социална закрила в центъра на Бургас.

Красимир Миланов работи в системата на социално подпомагане в града от 16 години. Преминал е през гетата, където работата е най-тежка, а от 4 години е в Бюрото по социална закрила "Приморие", което е в центъра на Бургас. Шегува се, че тук е лукс в сравнение с други дирекции.

Именно заради тежките условия на труд социалните работници днес стачкуваха ефективно. Те протестираха заради ниските си заплати, заради мизерните условия на труд и техниката, с която работят. В протеста се включиха  служители на Агенцията за социално подпомагане от различни места в страната.

По думите на Миланов социалните работници в Бургас нямат компютри. "Има един в приемната, където се вадят справките за пенсии, Бюро по труда и там операторката вади ведомостите, вкарва заповедите. Листите от календара стават идеално за водене на бележки", казва Красимир.

Няма пари за консумативи и затова те се купуват от служителите.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

1

преди 8 години

До БългаринНямаш и понятие от това з,за което говориш.Но българинъте такъв-винаги има мнение за всичко ,а познания-нула.

41

Българин

преди 8 години

Аз от 30 г се чудя,тези защо ходят на работа всеки ден като за цяла година като за 10 дни работа не са свършили.Мисля,че ако заплатите им трябва да са справедливи на изработеното,то трябва да им ги намалят на половина.

40

Борец за правда и св

преди 8 години

Ниски заплати и прашни бюра, защо Община Бургас е мноооооооооого бедна! Никакви приходи нямат от туризъм, жалните! "Най-добър град за живеене" и прочее! Сигурно така добре се живее, че нямат никаква работа със социално слаби, безработни и бедни! Дерзайте, социални работници, търсете правата си!

fallback