Снимка: Bulgaria On Air

Олющени стени, изронени подове и прашни бюра. Компютрите и климатиците са лукс. На това се натъкна екипът на телевизия Bulgaria On Air в Бюрото за социална закрила в центъра на Бургас.

Красимир Миланов работи в системата на социално подпомагане в града от 16 години. Преминал е през гетата, където работата е най-тежка, а от 4 години е в Бюрото по социална закрила "Приморие", което е в центъра на Бургас. Шегува се, че тук е лукс в сравнение с други дирекции.

Именно заради тежките условия на труд социалните работници днес стачкуваха ефективно. Те протестираха заради ниските си заплати, заради мизерните условия на труд и техниката, с която работят. В протеста се включиха  служители на Агенцията за социално подпомагане от различни места в страната.

По думите на Миланов социалните работници в Бургас нямат компютри. "Има един в приемната, където се вадят справките за пенсии, Бюро по труда и там операторката вади ведомостите, вкарва заповедите. Листите от календара стават идеално за водене на бележки", казва Красимир.

Няма пари за консумативи и затова те се купуват от служителите.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase