Генералният директор на БНР Радослав Янкулов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Програмният директор на БНР Иво Тодоров освобождава поста. Решението за това е взето на заседание на Управителния съвет на радиото.

Oще по темата
Тодоров е подписал споразумение за освобождаване по взаимно съгласие, защото по думите му не иска "да бъде унижаван".

"Днес бях подложен на безпрецедентен натиск. Бях извикан и ми беше показано решение на Управителния съвет с днешна дата, което променя трудовата ми характеристика и програмният директор трябва да бъде магистър по "Публична администрация". Беше ми даден срок до 16.00 ч. днес да представя диплома за съответното образование. Аз нямам такава диплома, имам три други. Целта беше да не отговарям на това изискване и да бъда свален", оплака се той пред БТА.

„Според мен всичко това е, защото аз съм единственият директор, който не подписа контра-подписката в подкрепа на Управителния съвет, посочи Тодоров и добави, че не е съгласен с огромна част от решенията, които бяха взети във връзка с 10-процентното съкращаване на разходите за персонал“, добави той.

От Управителния съвет мотивират решението си с констатацията, че е налице недостатъчна ефективност в работата на Програмна дирекция – не се наблюдава качествено планиране и координация на националните и регионални програми, налице е неефикасност при изпълнение на процедурите за управление на европейските проекти, електронното и информационно обслужване на медията.

До края на юли ще бъдат прецизирани правилата и критериите, по които се определят и изплащат хонорарите, реши още УС на държавното радио.

„Поисках от директорите да анализират по какъв начин се определят и изплащат хонорарите в БНР в момента, дали  има пропуски и недостатъци. В УС обсъждахме, че е необходимо да предприемем съответните мерки, защото е налице определена аномалия. От годишната сума за допълнителни възнаграждения на работещите в „Хоризонт“ в размер на 900 хиляди лева, почти половината от тях се усвояват едва от 23-ма колеги, а в „Хоризонт“ работят 189 души. Това ме кара да мисля, че една голяма част от останалите служители в програмата нямат възможност за изява в ефир, за да бъдат хонорувани или има друг проблем в разпределението на допълнителните възнаграждения. Освен това, за да постигнем по-справедливо заплащане в медията, продължаваме активно да работим за въвеждане на механизми за атестация на служителите и обвързването на резултатите от атестирането с разпределянето на средствата за възнаграждения, както и с кариерното израстване и развитие на работещите в БНР“, обясни генералният директор на БНР Радослав Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

TA TOIA E VECNO PIAN--PRECAT MU KOMUNISTITE.

10

Хайде да помислим

преди 8 години

То дотам я докарахме другари комунисти ,щото вие само въртите бизнеса и сте обсебили всичко ...Но иде и за вас възмездието .Почва се!

9

гадни комунисти

преди 8 години

А най -смешното е че тия *** ,до един назначени от кое време занимават цялата обществена аудитория..със заплатите и хонорарите си ,моля ви се.

fallback