Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се присъедини към протестите на бизнеса на 26 юни срещу поскъпването на тока. Борисов разясни, че и той е против ръста на цената на електроенергията.

Още по темата
"Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, аз категорично не съм съгласен с това", поясни премиерът, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи.

От думите му стана ясно, че през уикенда ще има съвещание по темата за цените. Той допълни, че в момента се работи и на него още един път ще постави пряко задачи най-малкото да не се повишава цената на тока. Борисов уточни че става въпрос за цената на тока за всички, защото не дели бизнеса и потребителите.

"Разбрал съм се и с ПФ, защото не съм съгласен, макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ и ако трябва дори да отидем за по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи.

Най-малкото, което мога, е да помоля да отложат вдигането на цената на тока, което са решили от 1 юли, защото дотогава ще имаме наредба, ще имаме още няколко решения, които мисля, че ще повлияят", каза Борисов и допълни, че не е коректно политическите партии, които имат и повече членове в КЕВР, да говорят, че ГЕРБ иска да
вдигне цената на тока.

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне, напротив - полагаме огромни усилия, за да не се вдигне",
заяви още той.

Премиерът съобщи, че са отпуснати близо 50 милиона лева за пречиствателната станция на "Златни пясъци".

Започваме го от днес и се надявам до година и половина максимум цялото море да е чисто, коментира Борисов. По думите му важно е хората да знаят, че в Черно море влизат вече абсолютно чисти води и могат спокойно да се къпят.

За ремонт на "Аспарухов мост" във Варна средства ще бъдат отпуснати идната година. Община Варна получи средства от фонда "Солидарност" за укрепване на деретата в пострадалия преди година от наводнение квартал "Аспарухово", когато загинаха 13 души.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 8,5 милиона лева бе връчен на кмета Иван Портних от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 16 месеца.

По-рано в Девня премиерът коментира, че неслучайно статистиката показва увеличение на чуждестранните инвестиции и намаление на безработицата.

По думите му ръстът на икономиката е надвишил два процента, а това показва, че стабилността дава резултати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase