Снимка: Булфото

Полицейските протести продължават и днес. Очаква се в столицата да се съберат униформени от цялата страна, които да подкрепят колегите си в недоволството им срещу предвидената пенсионна реформа.

Още по темата
Водени от петте синдиката в МВР полицаите ще продължат да настояват да остане възрастта за пенсиониране - 50 години, с 3-годишен гратисен период. Управляващите обаче не отстъпват от намерението си възрастта за пенсиониране да е 52 години и 10 месеца, без гратисен период, както и да расте до 55 години.

Униформените протестират и с искане за възстановяване на всички нива на допълнителните възнаграждения за нощен и специфичен труд.

Вчера около 500 полицаи протестираха пред МВР след като преговорите на синдикатите и ръководството на МВР се провалиха. Мъжете напомниха, че тези, които са постъпили на служба през 1990-1991 г., са сключили договор с държавата да работят 20 години , а тя на няколко пъти увеличава този срок – първо на 25 г., после - на 27 г.

Днес се очаква протестът да се проведе под формата на шествие пред Министерски съвет. В неделя той ще издигне символичен палатков лагер пред сградата на Народното събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase