Петър Москов. Снимка: МЗ
fallback

Здравният министър Петър Москов настоя в срок от 1 месец да се намери решение за спасяване на АГ отделението на общинската болница в Тетевен. Министърът отиде на място и се срещна с и.д. кмета на Тетевен Десислав Цветанов и директора на общинската болница д-р Ганева.

Oще по темата

Реакцията му идва след случая с починалото бебе. В жалбата си младата майка твърди, че по време на раждането върху нея е била упражнена физическа сила и това е станало причина за смъртта на детето. Бебето, родено на 22 април в тетевенското родилно отделение, почина два дни по-късно в плевенската болница.

По случая Агенция "Медицински одит" и Етичната комисия на Българския лекарски съюз извършват проверки, а прокуратурата образува досъдебно производство. Според експертизата от отделението в плевенската болница детето е починало от травма по време на раждане.

Ако общинският съвет и ръководството на болницата не успеят да привлекат нови специалисти на мястото на напусналите след инцидента акушер-гинеколози и да върнат доверието на обществото, Министерството на здравеопазването ще бъде принудено да отнеме разрешителното на родилното отделение, уточняват от ведомството.

От понеделник временно се прекратява дейността на отделението до осигуряването на акушер-гинеколози.

Кметът на Тетевен е поел ангажимент да свика спешно извънредна сесия на Общинския съвет за търсене на решение. Дотогава РЗИ Ловеч ще координира и контролира оказването на медицинска помощ за бременни и гинекологично болни в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

И още малко статистика :----В Австрия с население около 8 000 000 души за здравеопазване се отделят над 69 млрд лева. (при тяхното качество на живот и здравна култура)У нас се отделят 3 млрд. лева.От тях само около 180 млн. отиват за труда на персонала.Останалото е лекарства консумативи и други...

9

Анонимен

преди 8 години

Поради мизерните условия на труд и обидното заплащане кадърните лекари напуснаха държавата.Малцината свестни са по големите частни болници,управлявани от мафията.По провинцията останаха само неуки доктори.И като го закриеш АГ отделението помаците от Тетевен ,ще ходят в Ловеч.Голем праз.Вместо да прави *** реформи напушеният костовист,да се погрижи за квалификацията на лекарите в БГ.

8

Москов

преди 8 години

Спешно се търсят акушер-гинеколог и анестезиолот за Тетевенската болница-заплата-562 лева на месец!

fallback