Снимка: Булфото, ахрив
fallback

България е на дъното на ЕС не само по доходи и БВП на глава от населението, но и по удовлетвореност от почти всички аспекти на живота, сочи проучване на Евростат, базирано на данни от 2013 г. и цитирано от bTV.

Сърбия, която е извън ЕС, ни изпреварва както по отношение на удовлетвореността от финансовата система, така и в цялостното възприятие за живота. И по двата показателя България е на последно място – 3,7 пункта удовлетвореност от финансовата ситуация (при средно 6) и 4,8 пункта – от живота (средното за ЕС е 7,1).

Цели 78.5% от българите са недоволни от финансовата ситуация, като страната ни е сред тези с най-много бедни, материално затруднени и хора, които трудно свързват двата края. Като материално затруднени са определени над 40 на сто от сънародниците ни.

По отношение на удовлетворението от живота, Евростат отбелязва, че има сериозна пропаст между слабо образованите и останалите българи.

България и Гърция имат най-много работещи, които не харесват работата си – съответно, 47,7% и 37,7%. Авторите на анализа обясняват данните с високата безработица.

Страната ни е с цяла обиколка зад всички останали, когато става въпрос за личната сигурност. Цели 78,5% са декларирали, че не се чувстват в безопасност спрямо 40% във втория в печалната класация Гърция. Това е на фона на рекордно за ЕС недоверие в полицията (3,6 пункта при 6,4 в съседна Румъния) и лошо мнение за основните институции.

Вероятно не е изненадващо, че българите са като цяло едни от най-недоверчивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

Джона

преди 8 години

Това че ни управляват некадърници и продажници не трябва да величаеме бай Тошо, 247. Връзкарите, те си купуваха държавни, ведомствени и т.н. апартаменти, другите чакахме по 10/15 години. А кои бяха връзкарите? Номенклатурата, която и сега ни управлява, вчерашните баш комунисти си спретнаха една революцийка да си осребрят властта. А бай Тошо беше ***, за нищо на света не искам да му слушам или чета писмата до ЦК които редовно ни ги пещатаха на 1ва страница или ни ги четяха до припадък.

203

Дядо Петър

преди 8 години

Че са най-бедни, най-бедни са. Но не съм съгласен, че са най-недоверчиви.Истина е, че не вярват на никого, особено ако е по-умен, по-работлив и по-издигнат от тях, НО ВСЕКИ *** МОЖЕ ДА ГИ ВОДИ ЗА НОСА.Щом е, или се прави че е, на тяхното интелектуално ниво.Примери в последно време - бол.

202

Анонимен

преди 8 години

***, бързо *** за да освободите място за ИД! Показателите са функция на обществените отношения и израз на самото общество, което означава, че са оценка на българите към самите себе си! Оценката е вярна, няма по скапана държава от българската, защото самите българи са скапан народ!

fallback