Снимка: Булфото, архив
fallback

Точно 1737 са българите с висящи наказателни производства за нарушения на правилата за движение по пътищата. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова във времето за парламентарен контрол. Броят на невлезлите в сила наказания е за времето от началото на 2012 година до март тази година.

Oще по темата
810 от ненаказаните шофьори са с до 5 висящи производства, а останалите 937 са с повече от 5, стана ясно още от думите на Бъчварова. От 2012 до сега са хванати 25 933 шофьори, които карат без книжка или употребили алкохол. 

"Трябва да има по-строги наказания за провинилите се шофьори", беше категорична Бъчварова. Въпросът за шофьорите - рецидивисти зададе депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. "Сред тези 937 души може би се крият потенциални бъдещи нарушители. Доколкото разбирам те са от категорията на тези, които продължават да шофират, въпреки наказанията", каза той. 

По-рано, отново по време на парламентарния контрол, Румяна Бъчварова съобщи, че предстои да бъде въведена електронна система за издаване на документи за самоличност. Разплащането отново ще става по електронен път. С тази мярка в МВР се надяват да преборят опашките за издаване на лични карти и паспорти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ефективно

преди 8 години

Срещу алкохолиците само затвор ще помогне иначе децата ще продъжат да бъдат убивани на пътя.

23

Анонимен

преди 8 години

1737 потенциални убийци на нашите деца които ПОЛИЦИЯТА на Република България и най-вече Прокуратурата ПУСКА да УБИВАТ наред!!!!!!!! ДО КОГА????

22

Анонимен

преди 8 години

По-големи джигити от Румито и оня Петко от РБ, както и сие - НЯМА!!!!!!!!!!!!

fallback