Снимка: Булфото, архив
fallback

Шофьор да остават без книжка, ако направи пет леки нарушения в рамките на 1 година, предлага депутатът от РБ Гроздан Караджов, който е шеф на Транспортната комисия в парламента, съобщава “Труд”.

Според депутатът е необходимо във всяка полицейска кола да има компютър или таблет, от който катаджиите да могат да проверяват историята на спрените за проверка. И ако имат неплатени глоби - това също трябва да се брои за нарушение.

Oще по темата
Според Караджов точковата система за отнемане на книжки трябва да отпадне, като основната причина за това е пълната липса на контрол върху фирмите, които възстановят отрязаните точки.

Шефът на транспортната комисия предлага още и промени, свързани с актовете и фишовете. Според него трябва да се определи срок, в който наказаният да се яви в КАТ, за да си ги получи. Ако не отиде, те да се считат за връчени служебно и глобата трябва да бъде по-висока или двойна.

Според статистиката на МВР до вчера жертвита на пътя у нас от начолото на годината са 224. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Кирил Софийски

преди 8 години

Проблема на пътя не е в нарушителите , а в регистраторите на нарушенията ! Висчки сме свидетели ежедневно в България ,хората с пари и власт нямат нито едно регистрирано нарушение ,въпреки че, именно те са нарушителите! Защо ли се получава така ?!?! Така ,че познайте на кого ще отнемат книжката ?! А какво правим с които си карат без книжки и не им пука ?!?! По -тежки санкции, по- големи рушвети !

55

ЮРДАНЕ ЮРДАНЕ

преди 8 години

МОЕ ЛИ ДА СИ ТОЛКОВА *** ,БЕ . ПО *** СИ ОТ ТИКВА

54

моля обяснете

преди 8 години

кой е по-добър и безопасен шофьор: този с платена винетка или оня с по-*** кола? как аптечката и триъгълникът влияят на скоростта и дистанцията? ако си платиш данъка или имаш каско, може ли да не спираш на пешеходна пътека? измитият номер помага ли при изпреварване на завой? все си мислех, че човешката простотия има граници, но вече сме в книгата Гинес с втори рекорд след 150 каба гайди - гарантирано имаме и 240 кавала!

fallback