Снимка: bTV

Смел 65-годишен мъж от Чирпан пише и рисува, копае сам градината си и сади дървета... без ръце.

Георги е усмихнат е все си свири с уста. Тежкият печат на съдбата получава, когато е на десет. Изкарали козите на паша и решили да се покатерят на електрически стълб. Там минавал електропроводът.

"Дяволът си няма работа и стана белята... Тръгнахме да се качваме нагоре и в тоя момент дърпат шалтера да пробват, за момент тръгва и то високо напрежение, 220 волта...", разказва Георги Здравчев пред bTV.

Въпреки случката завършил училище. Изпитвали го устно. Нещастието сложило кръст на мечтите му за висше. Но не и кръст върху вярата му в живота.

Направили му специална протеза за писане и рисуване. На края й има химикал, с който се разписва, за да си вземе пенсията.

Благодарение на вярата, а и на жената до него - леля Пенка, макар и без ръце, Георги днес може да пише, да рисува и сам се грижи за градинката си.

Двамата живеят с пенсията му от 296 лева. Гледат кокошки и две яренца, за да си помагат. Разчитат единствено на себе си, защото макар че Пенка не работи, за държавата Георги е богаташ.

"Нямам великденски, нямам коледни, няма енергийни помощи", споделя Георги. Голямата им надежда е леля Пенка да бъде одобрена по програмата за личен асистент.

И въпреки неволите Бай Георги има своя с рецепта за щастие: "Никакво отчаяние, няма отчаяние, да не се отчайват, само горе главата и... Трябва да се бори човек. До сега съм бил все щастлив...".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase