Снимка: архив Булфото
fallback

Здравният министър Петър Москов обяви, че целта му е до края на мандата всеки от 7-те милиона българи да има достъп до Спешна помощ до половин час. За целта ще бъдат купени и два хеликоптера.

Oще по темата
Министърът разкри плановете си във Велико Търново на брифинг с лидера си Радан Кънев.  Москов съобщи, че от началото на мандата му в Спешната помощ са назначени 70 лекари и 77 медицински сестри.

Според него кабинетът е създал финансови и икономически предпоставки специалистите отново да желаят работа в спешните центове. 

От началото на мандата в цялата страна са осигурени 56 линейки, а 14 пункта са оборудвани с устройства за телемедицина. "Заедно с помощта на премиера Борисов и министър Павлова ще успеем да осигурим 85 млн. евро допълнително за спешната помощ. С тях ще променим целия автопарк и ще оборудваме всяко спешно приемно отделение", обясни Москов.

Филиалите на спешната помощ, там където няма болници, ще имат стационарни центрове с до 10 легла.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък обвини Лютви Местан, че тласка България към проваления етнически модел в Македония.

"Този модел позволява на корумпирани лидери да се бетонират в политиката", обяви Реформаторът. Кънев беше категоричен, че България трябва да поддържа стабилността си чрез изолиране на ДПС от властта и чрез отслабване на хватката за малкия и среден бизнес.

"Местните избори трябва да направят този модел част и от местното управление на страната", каза още Кънев.

Той беше категоричен и че Реформаторският блок не приема кметския вот като възможност за справяне с партийните проблеми и обвини ГЕРБ, БСП и ДПС, че правят точно това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 9 години

Работя в спешна помощ от 25 години.И знам,че тогава когато линейките бяха УАЗ,Латвия и Волга бяхме много по бавни от сега.

37

мен

преди 9 години

В Бургас има колежка лекар която взима около 1 800лв да раздава тоалетна хартия и фишчета за заплати но не и да пътува с линейка .

36

Homer

преди 9 години

Това "до края на мандата" го слушаме 25 години!!!!! Не ми е жал за народа вече, смрадта на робите и овчедушието се е разнесла поголовно!!! Кога в хилядолетната си история Майка България е получавала нещо даром??? Само заедно и обединени (визирам обикновените хора) можем да променим съдбата си!!! Наистина ли се изродихме вече, не искам да приема подобно нещо......

fallback