Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
 

Майки кърмиха публично в столичен мол днес в подкрепа на правото на жената да храни бебето си на обществени места.

Недоволството на младите жени беше провокирано от случка преди седмица, когато охранител в столичен търговски център забрани на майка да кърми в него. Тя заведе дело срещу магазина, но не се включи в днешния протест.

Oще по темата

Въпреки че групата във Facebook, където се роди идеята за организираното недоволство, бе подкрепена от над 1300 души, днес в мола по обяд се събраха далеч по-малко майки. Това обаче не им попречи да осъществят замисленото и те накърмиха бебета си пред всички.

По-рано днес майките, организирали протеста, обясниха, че протестът им е насочен срещу общественото схващане, че не е прилично да кърмят децата си на публични места. Те възразиха срещу нагласите в недоволството им да се търси сексуален подтекст.

Майките се възмутиха и от лицемерието - навсякъде да сме обградени от разголени жени, срещу които не възразява никой, но кърменето на обществено място да се приема за неприлично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

364

Анонимен

преди 9 години

кифлите прости!

363

Майка

преди 9 години

Кърменето е нещо естествено, за разлика от силиконовите ***, на които се радвате навсякъде. Виждала съм много кърмещи жени, кърмила съм две деца до годинка и половина, никога не е било грозно и рядко нещо се вижда! Или самата идея е в разрез с порнографското ви мислене?

362

Анонимен

преди 9 години

Горкичкият българин е потресен: гърдите били за кърмене! Страх ме е да ви кажа как се раждат бебетата, че слабата ви психика съвсем ще рухне!Докато показвате на жените, че кърменето е отвратително и гнусно, и че трябва да си стоят затворени вкъщи, има да чакате прираст на населението...

fallback