Майката на убития преди година в Лясковец командос Емил Шарков заяви, че иска да види в съда главния секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров.

Той е безкрайно виновен, каза Ваня Рибчева по адрес на Лазаров пред bTV.

Тя подчерта, че не се интересува от това да завежда граждански иск, а настоява за прилагане на текстовете от Наказателния кодекс, които предвиждат от 1 до 7 години затвор за ръководител, който с действията и бездействията си е допуснал трагични резултати като тези от акцията в Лясковец, при която бяха ранени и трима колеги на Шарков, докато се опитваха да задържат барикадиралия се у дома си Петко Савов.

Тя категорично опроверга версията, че синът й е загинал, докато е прикривал тримата си ранени другари.
 „Всичко, което беше обявено по медиите, защото информация аз лично не съм получавала нито от МВР, нито от отряда, всичко беше една безобразна лъжа и ако смъртта на сина ми ме натъжава, действията впоследствие просто ме вбесиха”, каза Рибчева.

Още по темата

По думите й въоръженият мъж е заявил, че се предава, защото майка му е ранена, след което е открил огън по звук или силует и така е отнел живота на Емил.

Според почернената майка и за най-обикновения човек, който просто разсъждава логично, е ясно, че нито планирането, нито подготовката, нито провеждането на операцията са били както трябва.

По думите й двете проверки на Инспектората на МВР не са дали задоволителни отговори, макар втората да намеква за конкретни нарушения. Майката на убития командос попита ще се намери ли министър, който да разпореди трета проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase