Снимка: архив БТА
fallback

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е обяснил пред полицията, че е не бил жертва на посегателство. Той е във видимо добро физическо и психическо състояние. Бил е разпитан, а след това е освободен.

Това обяви на специална пресконференция СДВР. Оттам обясниха, че нямат данни бившият шеф на ДАНС да е претърпял катастрофа.

Oще по темата
12 яну 2015 10:12
281
Както Dnes.bg вече писа, Петко Сертов се върна в България малко след полунощ на 12 януари през ГКПП-Кулата. Той пресякъл границата в автомобил, шофиран от брат му, Тодор Сертов, в който била и съпругата му Емилия.

Според първоначалната информация бившият шеф на ДАНС обяснил, че е претърпял лек пътен инцидент в южната ни съседка, заради който се  наложило да се лекува известно време.

Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски обаче обясни, че от Гърция не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов. Зам.-главният секретар на МВР Георги Костов пък съобщи, че южната ни съседка не ни е информирала и за това ексшефът на ДАНС да е бил настаняван в болница.

Терзийски разказа, че новината за завръщането на Сертов дошла снощи след 01:30 с телеграма.

„Установено е, че това е въпросното лице, проведен е разговор с него. Разпитан е дали е бил обект на посегателство, но е установено, че няма такова нещо. Лицата са проверени и освободени", обясни днес Терзийски.

Той допълни и че издирването на Сертов е прекратено и в страната, и извън нея.

Полицейският шеф обясни още, че издирваният е бил във видимо добро физическо и психическо състояние.

Петко Сертов се завърна в България малко повече от месец след като следите му се загубиха. Полицията започна издирването му на 6 декември, ден след като съпругата му съобщи за изчезването му. На 23 декември българската полиция съобщи, че е открила следите му в Гърция и го призова да се върне, за да спре издирването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 9 години

***

48

Някой

преди 9 години

Добре си дошъл Сертов!Колко пари изхарчиха за твоето издирване?Кажи бе човек защо се скри?

47

Анонимен

преди 9 години

СЕРТОВ С ЛИЦЕ НА ДУПЕ В ГЪРЦИЯ МУ ПРАВЕЛИ КЛИЗМИ ОБЪРКАЛИ *** МУ

fallback