Снимка: Булфото, архив
fallback

Пациентът във ВМА, за когото имаше съмнение за заболяване от ебола, е болен от малария, съобщи bTV, позовавайки се на специалисти от здравното министерство.

Резултатите от кръвните му проби, които излязоха след 10 часа тази сутрин, категорично отхвърлиха хипотезата, че мъжът е заразен с ебола.

Oще по темата

Както е известно, наскоро той се е завърнал от Сиера Леоне, която е една от трите най-тежко засегнати от епидемията страни.

57-годишният мъж е вдигнал висока температура и това е накарало здравните власти да предприемат извънредните мерки.

Състоянието на мъжа се е усложнило от някои негови хронични заболявания. По информация на bTV мъжът страда от диабет, има проблеми и със сърцето и бъбреците.

Всичките 25 души, които бяха поставени под карантина заради контакти с пациента, са изписани още през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Габриела

преди 9 години

ЕМИ И ТОЙ ИМА ВИНА, ЧЕ И БИЛ ТАМ СЛЕД, КАТО ЗНАЕ, ЧЕ ТАМ Е РИСКОВАНО КАКВО ПРАВИ ТАМ, А ПЪК И ТЕ НАШИТЕ МЕДИИ НАЛИ ГИ ЗНАЕТЕ КАКВИ СА ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СПЕКУЛИРАТ НЕЩАТА НO ВСЕ ПАК ДА ОЗДРАВЯВА БЪРЗО.:)

21

до 14

преди 9 години

абе прав си. ама народа си обача пожарната команда.

20

Анонимен

преди 9 години

Маларията емного по коварно заболяване от ебола, Но повечето Европейци си мислят,че щом е овладяна, не е заплаха! Но повечето европейци не знаят,че от малария заболяват повечето африкански държави, и някой Европейски като: Гърция, Италия и някои части на Бг. вюжната й част.Заболяването се казва Таласемия, което значи мутация на кръвтаи да противоборства на вируса и да оцелеесе случва с хилядолетия на мутация , не за 16-20години.....

fallback