22

Габриела

преди 9 години

ЕМИ И ТОЙ ИМА ВИНА, ЧЕ И БИЛ ТАМ СЛЕД, КАТО ЗНАЕ, ЧЕ ТАМ Е РИСКОВАНО КАКВО ПРАВИ ТАМ, А ПЪК И ТЕ НАШИТЕ МЕДИИ НАЛИ ГИ ЗНАЕТЕ КАКВИ СА ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СПЕКУЛИРАТ НЕЩАТА НO ВСЕ ПАК ДА ОЗДРАВЯВА БЪРЗО.:)

21

до 14

преди 9 години

абе прав си. ама народа си обача пожарната команда.

20

Анонимен

преди 9 години

Маларията емного по коварно заболяване от ебола, Но повечето Европейци си мислят,че щом е овладяна, не е заплаха! Но повечето европейци не знаят,че от малария заболяват повечето африкански държави, и някой Европейски като: Гърция, Италия и някои части на Бг. вюжната й част.Заболяването се казва Таласемия, което значи мутация на кръвтаи да противоборства на вируса и да оцелеесе случва с хилядолетия на мутация , не за 16-20години.....

19

До 21

преди 9 години

"До 18, ами не е толкова опасна като ебола по много параметри..."Да, най-общо казано при еболата смъртността е около 50% от случаите, докато при маларията - само малко над 20%. Но все пак говорим за болести с различен генезис и протичане. Като *** маларията може да дреме с години в човека, преди да излезе от латентната фаза. А това най-вероятно не се отчита от статистиката.

18

2013

преди 9 години

До 21 - За малария няма ваксина. Има лекарства обаче, които са горе-долу ефективни, но зависи от много фактори. Но наистина няма опасност да зарази други хора - пренася се само от комари.

17

Анонимен

преди 9 години

Знаех си че не е болен от ебола.

16

До 18

преди 9 години

До 18, ами не е толкова опасна като ебола по много параметри.Първо, не се пренася от човек на човек, с изключение на от бременна на дете и то при наранена плацента.После, има ваксина срещу нея.И също така, при по-ранно диагностициране се лекува с хинин, нещо, което са ползвали преди доста години.За по-късно диагностициране не знам как се лекува, но сигурно сега вече има измислени лекарства и за това.Общо взето сравнението с ебола е абослютно некоректно.Достатъчно е да прочетеш малко.

15

До 4

преди 9 години

"Сигурен съм, че на този човек никой от нашите джипита не си е мръднал пръста да му обясни за рисковете."Е, колко трябва да си ***, за да се налага джипито да те светне за рисковете, като си тръгнал към Африка! Маларията не е болест, вилнееща там от вчера и е въпрос на обща култура и капка мозък да отидеш да се имунизираш преди пътуването. Друг е въпросът колко трябва да си зле, за да ходиш в Африка, предвид настоящата еболна чума.

14

fck

преди 9 години

Па тя маларията да не би да е по малко опасна ? Ха...

13

Анонимен

преди 9 години

Аз без да съм лекар и да съм го преглеждал, веднага се сетих, че най-вероятно е това. Ама нали сега такава е "модата", всяка настинка е "възможна" ебола

12

промит мозък

преди 9 години

Малария, и ако този човек не беше получил точната диагноза. Щеше да е мъртвец от резонните за бг.медицината :инфарк или инсулт!!!!!!!

11

ебола

преди 9 години

хлорен диоксид - ММС = ще се излекува за 4 часа , ако го лекуват със стандартни лекарства , жална му майка :))

10

Анонимен

преди 9 години

Важното е че отново 'журналистите"сътвориха истерия и паника,'вдигнаха си рейтингите'за което днес са масово псувани и за най-голяма тяхна неприятност обаче новина нЕма,язък,после кой бил главния профанизатор на българското общество,интересно КОЙ прави всекидневно така щото половината българи са буквално психясали по всички показатели а иначе Слава Богу че не ебола

9

таласемик

преди 9 години

Заради такива, като нас, човешкия вид е оцелял!

8

Анонимен

преди 9 години

Още снощи в едно интервю млад човек каза ,че докторите са говорили за малария. Но явно някой реши да се напъне и да покаже колко е кадърен. Да не дава господ да плъзне тази болест при нас, че при това здравеопазване ще стане страшно.

7

Шапшал

преди 9 години

Тоя *** като ходи в такива страни що не се ваксинира ,ам ни отваря ядове .Една тояга сега за бързо оздравяване .

6

Анонимен

преди 9 години

Ами защо първо не се уточни и тогава да се раздухва по медиите. Или просто на някой така му изнася - да всявя паника и стрес у населението.

5

до 3

преди 9 години

Освен това късното диагностициране на малария е ФАТАЛНО!!! Щом човек се връща от тези страни, ПЪРВАТА МИСЪЛ на един лекуващ лекар трябва да е малария.

4

до 3

преди 9 години

Излседванията стават точно пък за два часа!!! Българските лаборатории се моткат просто. Как в Германия изследванията стават за два часа, а в България ти ги дават след ДНИ и то ГРЕШНИ!

3

Анонимен

преди 9 години

И какво си мислите, че малария се лекува лесно ли. Маларията е смъртоносна до ден днешен. В нормалните страни личните лекари имат списъци с лекарства и предпазни средства и ги дават на пациентите си, че хора от Европа да отиват подготвени в тези страни! Сигурен съм, че на този човек никой от нашите джипита не си е мръднал пръста да му обясни за рисковете. Стискам палци да оцелее, защото маларията убива НАЙ-МНОГО хора годишно от всяко оръжие или вирус, познати ни до сега!